OKULLARIMIZI VE ÖĞRENCİLERİMİZİ ENSAR’A TESLİM ETMEYECEĞİZ Özel

OKULLARIMIZI VE ÖĞRENCİLERİMİZİ ENSAR’A TESLİM ETMEYECEĞİZ

OKULLARIMIZI VE ÖĞRENCİLERİMİZİ ENSAR’A TESLİM ETMEYECEĞİZ

MEB’in ENSAR Vakfı ile imzaladığı protokole göre; ENSAR, eğitimleri istediği mekânda yapabilecek, öğrencileri okuldan çıkartıp, ENSAR Vakfı’na ya da kendi belirleyeceği mekana götürebilecek, ‘kitap okuma etkinlikleri’ düzenleyecektir. ENSAR’a ‘gezi, kamp düzenleme’ hakkı verilirken, Halk Eğitim Merkezleri ve okulların bu etkinliklere katılımı teşvik etmesi de protokolde yer alıyor. Bu da ENSAR etkinliklerine katılım zorunluluğu anlamına geliyor. Bu protokolle ENSAR aynı zamanda Halk Eğitim Merkezleri’nde eğitim düzenleme hakkına sahip hale getiriliyor. 1000’e yaklaşan Halk Eğitim Merkezleri’ndeki 8 milyonu bulan kursiyer, doğrudan ENSAR’a bağlanıyor. MEB doğrudan ENSAR’a teslim edilmiş durumdadır. Hem kamu okulları hem de Halk Eğitim Merkezleri aracılığıyla okul dışındaki gençler ve kadınlar ENSAR’a mecbur bırakılıyor.

Protokole göre; MEB yaptığı protokolü geçmiş protokollerden farklı olarak tek başına sonlandıramıyor. Ensar’ın yapacağı ‘çalışmalar’ da kamu hakkı, eğitim hakkı ihlali, çocuk istismarı olduğunda dahi protokol devam edecek. Hem örgün hem yaygın eğitim bilgilerini ve programlarını ENSAR istediği gibi kullanabilecek. Protokol ile ilgili tüm etkinliklerin uygulanması konusunda resmi yazılar üzerinden tüm eğitim emekçilerine öğrencilerini bu ideolojik çalışmalara katılma zorunluluğu dayatılacak. MEB yetkilerini protokoller eliyle Ensar, İlim Yayma Cemiyeti, Birlik Vakfı vb. yapılara aşama aşama devrediyor.

Devletin kamusal bir hak olan eğitim hizmetlerini ‘taşeron’lara devretmesi durumu, bu hizmeti alanlarla, bu hizmeti gerçekleştiren eğitim emekçilerine kamusal eğitim hakkına sahip çıkmak için direniş hakkı veriyor.

Okullarla birlikte okul dışına da uzanacak bu ENSAR etkinliği,’Yeni Türkiye’ yeni bir sistem inşası  ve toplumu dinselleştirme programının bir sonucudur. Saray rejimi, devletin din temelinde yeniden yapılandırmakta, özcesi ‘yeni bir sistem’ inşa etmektedir.

Eğitim Sen olarak, okulların ENSAR’a teslim edilmesine, öğrencilerimizi ENSAR karanlığına itilmesine HAYIR diyoruz! Okullarımızda ENSAR istemiyoruz, öğrencilerimizi ENSAR’a teslim etmeyeceğiz! Laik ve bilimsel bir eğitim mücadelesiyle, öğrenciler, veliler, eğitim emekçileri hep birlikte okullarımıza, çocuklarımıza ve geleceğimize sahip çıkalım.

Okunma 1438 defa