ŞENGÜL’ü Katleden Erkek Egemen Sistemdir Unutmayacağız Özel

ŞENGÜL’ü Katleden Erkek Egemen Sistemdir Unutmayacağız

Erkek şiddeti sınır tanımadan hayatlarımızı karartmaya devam ediyor. İstanbul’da Firuzağa İlkokulunda görev yapan sendikamız üyesi Şengül KARACA erkek arkadaşı tarafından camdan atılarak katledildi.

Kadına yönelik erkek şiddeti son 15 yılın meselesi olmayacak kadar derindir. Ancak 15 yıllık muhafazakâr AKP söylem ve uygulamaları cinsiyetçiliği derinleştirip erkekliği beslerken, aileyi kutsayan, kadını eve hapseden, eşit olmayan fıtrata vurgu yapıp kadının koşulsuz olarak erkeğe biat etmesinden bahsederken şiddet rakamlarının her geçen gün artması kaçınılmazdı.

Görüntünün olası içeriği: 14 kişi, gülümseyen insanlar, oturan insanlar, ayakkabılar ve iç mekan

Kadınları ikincilleştiren, eve hapseden, çocuk doğurmasını emreden her söylem erkek şiddetini teşvik ediyor.

Devlet, yargı ve medya, kadının varlığını kabul etmeyen cinsiyeti politikalarla kadın cinayetlerini “münferit” ve “hak edilmiş” göstererek normalleştirmeye çalışıyor. Erkek egemen sistem kadınların yaşamını, sözünü, bedenini tahakküm altına almaya çalışırken, ülkemizin taraf olduğu kadınları koruyan yasaları uygulamaya geçirmiyor. Mahkemeler kadın katillerine ve çocuk tecavüzcülerine iyi hal ve saygınlık indirimleri vermeye devam ediyor.

2017 yılının ilk dört ayında kayıtlara geçen verilere göre Ocak ayında 37, Şubat ayında 30, Mart ayında 35 ve Nisan ayında 31 kadın erkekler tarafından öldürüldü.

Ülkemizde kadın düşmanı yaklaşımları, yasaları, sokakları, işyerlerini, evleri ve nefes aldığımız her yeri derinden bir kuşatma altına almıştır. AKP siyasetinden güç alarak kendini üretmeye ve sistematik olarak her gün bir kadını katletmeye devam etmektedir.

Bizler KESK’li kadınlar olarak kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetleri karşısında bulunduğumuz her yerde mücadele ve isyanımızı kendi gücümüzle büyüterek kadını bir özne olarak açığa çıkaran güçlü bir kadın örgütlenmesi yaratarak direnişimizi sürdüreceğiz.

Ayrıca Tüm Bel Sen Genel Merkez Kongresine katılmak için Ankara’ya gelen Tüm Bel Sen Muğla şube yöneticimiz Necla GÖKTAŞ’ı da karşıdan karşıya geçmek isterken trafik cinayetinde kaybettik.

Sonsuzluğa uğurladığımız arkadaşlarımız Şengül ve Necla’nın çalışma arkadaşlarına, yakınlarına ve ailesine sabır ve başsağlığı diliyoruz.06.05.2017

 

KESK Adana Kadın Meclisi Adına

Özlem CAN

Eğitim Sen Adana Şube Kadın Sekreteri

Okunma 1310 defa