Ankara katliamında yaşamını yitirenler anıldı

Ankara katliamının 5'inci ayında katliamda hayatını kaybedenler Adana'da Tren Garı önünde anılırken yapılan açıklamada gizlilik kararı verilen katliam dosyasının zaman aşımına uğramasına ya da sonuçsuz bırakılmasına izin verilmeyeceği belirtildi. Anmaya katliamda hayatını kaybeden Dilan Sarıkaya, Gökhan Gökbönü ve Şebnem Yurtman'ın aileleri de katıldı.

Basın açıklamasını Ankara'daki bombalı saldırıda yaralanan BTS Adana Şube Başkanı Tonguç Özkan okudu. Yeni katliamlar yaşanmaması için konuyu gündemde tutunmaya çalıştıklarını dile getiren Özkan, katliamların Sur, Cizre, Nusaybin, İdil ve Silopi'de devam ettiğini söyledi.

AÇIK VE TARAFSIZ BİR SORUŞTURMA YÜRÜTÜLMÜYOR

Bugün bölgedeki savaşta her gün çocukların, kadınların, yaşlıların, askerlerin öldüğünü kaydeden Özkan, mitinge saldırı olmasaydı bugün savaş siyasetinde ısrar edenlerin başarılı olamayacağını dile getirdi.

Açık ve tarafsız bir soruşturma yürütüldüğü konusunda haklı endişeleri olduğunu söyleyen Özkan, bağımsız, özerk kuruluşlarca insan hakları etiğine uygun soruşturma yürütülmesi için girişimlerinin devam ettiğini söyledi. Katliamın bir iki maşanın yargılanmasıyla kapatılmasına izin vermeyeceklerini dile getiren Özkan, davanın peşini bırakmayacaklarını söyledi.

 

Okunma 1413 defa