Adana’dan “silahlar sussun” çağırısı Özel

İHD’nin çağırısı ile başlatılan barış nöbeti Adana’da İnönü Parkı’nda gerçekleştirildi. “Barış için nöbetteyiz” dövizleri taşıyan vatandaşlar güvenlik bahanesi ile gerçekleştirilen insan hakları ihlallerini ve sokağa çıkma yasaklarını protesto ederek “silahlar sussun” çağırısında bulundu.

Basın açıklamasını okuyan İHD Şube Eş başkanı Sema Peynirci, 92 yıllık Türkiye Cumhuriyeti’nin 41 yılını olağanüstü rejim koşullarında geçirdiğine dikkat çekerek bu sürelerin insan hak ve özgürlüklerinin sistematik olarak ihlal edildiği süreler olarak yaşandığını ifade etti. Sistematik işkenceler, faili meçhuller, keyfi gözaltı ve baskınlar, gazteci ve yazarların hapsedilmesi, kitapların, dergilerin yasaklanması, dil ve kültür ve inanç yasakları gibi birçok hak ihlalinin bu süreçlerde yaşandığını belirten Peynirci, AKP hükümetinin 13 yıllık iktidar süresince hak ve özgürlükleri yok sayan bir hükümet olduğunu dile getirdi.  AKP hükümetinin 7 Haziran seçimlerinden istediği sonucu alamayınca halklar arasında kutuplaşma yarattığını dile getiren Peynirci, ülkemiz Saray’ın saltanat hırsı yüzünden kan revan içerisindedir” dedi.

OPERASYONLAR SON BULMALIDIR

İHD Adana Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Ferdi Sönmez’in de yer aldığı kişilerin bugün yapılan yapılan ev baskınlarında gözaltına alındığı bilgisini veren Peynirci, keyfi gözaltılar kınayarak “ Çok aqçık ve net bir şekilde çağırı yapıyoruz. Silahlar derhal susmalıdır. Operasyonlar, sokağa çıkma yasakları, katliamlar son bulmalıdır. Türkiye’nin bütün sorunları diyalog, müzakere gibi barışçıl yıl ve yöntemler ile çözülmelidir” dedi. Açıklamanın ardından kitle oturma eylemi yaparak barış nöbeti tuttu. (Adana/EVRENSEL)

 

Okunma 2952 defa Son Düzenlenme Çarşamba, 16 Eylül 2015 11:17