Zam Aldatmacasına Tepki Özel

Büro Emekçileri Adana Şubesi Memur Sen ile Hükümet arasında imzalanan ilke altı ay için yüzde 6 sonraki 6 ay için 5 şeklinde imzalanan toplu sözleşmenin tarihi bir başarı gibi gösterilmesine tepki göstererek Memur Sen’e sordu “Yüzde 8,6 olan zammı yüzde 11 olarak ifade etmek mi tarihi başarıdır?”

İnönü Parkında bir araya gelen BES üyeleri meşruluğu tartışılacak olan hükümetle toplu sözleşme yapıldığını belirtti. Açıklamayı okuyan BES Adana Şube Başkanı Sabahat Mutluay, geçtiğimiz yıl Kamu emekçilerinin gasp edilen 2014 yılı enflasyon farkının üzerinin örtüldüğünü ifade etti. 2013’te imzaladığı toplu sözleşme ile hükümetin teklifinin altında bir zamma imza atarak alay konusu olan Memur Sen’i “hesap bilmeyen sendika” olarak niteleyen Mutluay, “Şimdfi de 2016 yılı için kamu emekçilerinin alacağı zam yüzde 8,76 iken yüzde 11 olarak ifade edip algı operasyonu yaratmak mıdır tarihi başarı?” diye sordu.

ALIM GÜCÜMÜZ DÜŞÜYOR

7 haziran seçimi sonrası hükümet çıkarmamak için her yolu deneyenlerin siyasi ikballeri için gözlerini kırpmadan ülkeyi kaos ve çatışma ortamına sürüklemekten geri durmadığını dile getiren Mutluay, 1 Kasım genel seçimine giderken ülke ekonomisinin de kırmızı alarm verdiğini söyledi. Doların tarihi rekorlar kırdığını ifade eden Mutluay, emekçilerin alım güçlerinin her geçen gün düştüğünü belirterek Memur Sen’e sordu “ücret adaletsizliklerinin altına imza atmak mıdır tarihi başarı? Zaman zaman açıkladığınız yoksulluk ve açlık sınırı rakamlarını neden açıklıyorsunuz? Madem açıklıyorsunuz yoksulluk sınırının altındaki maaş zamlarını kamu emekçilerine dayatırken hiç mi utanmıyorsunuz?” Mutluay 1 Kasım’dan sonra kim iktidar olursa olsun talepleri için mücadelede kararlı olacaklarını kaydetti. (Adana/EVRENSEL)

Okunma 3153 defa