KESK Bölge Mitingi düzenlendi Özel

 

KESK Bölge Mitingi düzenlendi

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’nun (KESK), “Yoksullaşmaya, işsizliğe, güvencesizliğe karşı birlikte mücadeleye" temalı mitingi Adana da düzenlendi.

Adana Uğur Mumcu Meydanı’nda düzenlenen bölge mitingi yoğun güvenlik önlemi altında gerçekleşti. 

Mitingde ilk olarak söz alan Tertip Komitesi üyesi İrfan Doğan, ekonomik krizin nedenlerine dikkat çekerek, şunları ifade etti: “Bölgemizde eskiden fabrika dumanlarının yükseldiği yerlerde AVM’ler yükseliyor. Fabrikasını kapatıp AVM yapan tek ülke olduk. Doların önlenemez yükselişi yanında yöresinde yıkıntılar bırakarak devam ediyor. Adana’da işsizlikte rekor kırıyoruz. Üretime dayanmayan, ithalata, borca dayanan ekonomi bizi bu duruma getirdi. İşte kriz buralardan çıkıyor.” dedi.

Ardından söz alan KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik ise,  yaşanan krizin giderek hayatın her alanını kabusa çevirdiğini ve de derinleşerek kapsamlı bir hal aldığını savundu.

Bozgeyik, gün geçtikçe işsizler ordusu ile karşılaştıklarını ve konkordato ilan eden firmaların hız kesmeden devam ettiğini dile getirerek, “İster mavi yakalı olalım ister beyaz yakalı, ister asgari ücretli olalım ister se de emekli, ister küçük esnaf olalım ister çiftçi hiç fark etmiyor. Faizden, ranttan beslenen yüzde 1’lik mutlu azınlık dışında kalan yüzde 99 olarak hepimiz krizi iliklerimize kadar yaşıyoruz. Doğalgazdan elektriğe, sudan ulaşıma kadar her şeye uzanan zam kasırgası devam ediyor. Bu koşullarda bin bir çeşit Ali Cengiz oyununa başvurulan resmi enflasyon, işsizlik rakamları bile artık ülkede yaşanan işsizliği, hayat pahalılığını gizlemeye yetmiyor. Tüm bunlara rağmen ülkeyi yönetenler ‘ekonomi tıkırında, her şey yolunda’ nutukları atmaya devam ediyor.”  ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından sanatçı Yener Bulut ve Ümit Durak sahneye alarak konser verdi.

 

HABER: BAYRAM BULUT

FOTOĞRAF: VEDAT ZÖHRE

Okunma 1238 defa Son Düzenlenme Pazartesi, 17 Aralık 2018 11:11