“OHAL İNCELEME KOMİSYONU LAĞVEDİLİP HUKUKSAL SÜREÇ BAŞLATILSIN” Özel

“OHAL İNCELEME KOMİSYONU LAĞVEDİLİP

HUKUKSAL SÜREÇ BAŞLATILSIN”

Görüntünün olası içeriği: 16 kişi, gülümseyen insanlar, ayakta duran insanlar ve açık hava

BASINA ve KAMUOYUNA

OHAL Döneminde çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnamelerle binlerce devlet memuru savunma hakkı dahi verilmeden görevden alınmıştır. Geçen süre zarfında yürütülen mücadeleler sonucu OHAL İşlemlerini İnceleme Komisyonu kurulmuş ancak bugüne kadar yeterli bir çalışma yürütülmemiştir.

OHAL İşlemlerini İnceleme Komisyonu çalışma usul ve esasları doğrultusunda incelediği ve incelemekte olduğu dosyaların hiç birinde başvurucular halen ne ile suçlandıklarını bilmemektedirler. Bu hali ile komisyonun varlığı uluslararası sözleşmeler, Anayasa ve ilgili mevzuatlarda yer alan savunma ve adil yargılanma hakkına engel teşkil etmektedir

KAMU EMEKÇİLERİ GÖREVLERİNe İADE EDİLMELİ

OHAL komisyonunun hiçbir yargı niteliği yoktur. 2 yıldır çalışan komisyon 36 bin dosyayı inceleyerek sadece iki bin kamu emekçisinin iadesini yapmıştır. Mahkeme süreçlerinin önünde en büyük engel olan OHAL komisyonudur.

İhraçlara ilişkin başvuruları ele alması ve sonuçlandırması dosya yoğunluğundan ötürü yılları bulmakta, mağduriyet sürelerini uzatan bir hale bürünmektedir. Komisyonca itirazları hakkında olumlu karar verilen kişilere bile tam bir onarım ve tazminat garantisi yoktur. Komisyona başvuru yapan başvurucuların dosyalarının hangi aşamada olduğuna ve içeriğine dair karar açıklanana kadar herhangi bir bilgi alınamıyor. Bu anlamıyla OHAL İnceleme Komisyonunun karar vermiş olduğu dosyalar da dâhil olmak üzere hiçbir aşamada açık ve şeffaf bir faaliyet yürütmemektedir.

Bu gerekçelerle, OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonunun lağvedilerek, ihraç edilen tüm kamu emekçilerinin görevlerine iadesi ile sosyal, ekonomik ve özlük haklarının tam tazmini için Cumhurbaşkanına faks eylemi ile itirazlarımızı bir kez daha iletiyoruz.

Biz mücadele edeceğimizi, asla biat etmeyeceğimizi bir kez daha vurguluyoruz.

 

 

KESK Adana Şubeler Platformu

İrfan DOĞAN

Eğitim Sen Adana Şube Başkanı

Okunma 1361 defa Son Düzenlenme Cuma, 09 Kasım 2018 11:31