Aladağ’da Yanan Canlar Adalet Bekliyor Özel

Aladağ’da Yanan Canlar Adalet Bekliyor

Adana’nın Aladağ ilçesinde Süleymancılar cemaatine ait kız öğrenci yurdunda 29 Kasım 2016 tarihinde çıkan yangında 11’i çocuk olmak üzere 12 kişinin yanarak yaşamını yitirmesi ile ilgili açılan davada tutuklu 4 sanık tahliye edildi. Mahkeme heyetinin değişmesiyle Kozan Ağır Ceza Mahkemesi tarafından verilen ara karar, Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi’ne yazılan talimata istinaden düzenlenen 22.01.2018 tarihli bilirkişi raporuna dayandırıldı.

 

26 Şubat tarihinde yapılacak olan duruşmayı bile beklemeden tutuklu 4 sanığı bilirkişi raporuna dayandırılan bir ara kararla tahliye etmek kabul edilebilir bir durum değildir. Kaybettiğimiz canların acısı hala içimizdeyken; hala denetimsiz yurtlarda canlarımızı kaybetmeye, istismar edilen, tacize maruz kalan küçücük bedenler çaresizlik içerisinde beklemeye devam ederken verilen bu kararın vicdanları yaraladığının bilinmesi gerekir.

 

Sosyal bir devletin yapması gereken; görev ve sorumluluklarını tarikatlara ve cemaatlere devretmenin yarattığı olumsuz sonuçlara her geçen gün yenilerini eklemek değildir. Ayrıca sorumluluk makamında olanların da yaşanan sorunları çözmek yerine sorun yokmuş gibi davranması kabul edilebilir bir durum hiç değildir.

 

Öğrencilerin sağlıklı ortamlarda, güvenilir şekilde barınması devletin asli görevidir. Yapılması gereken bu denetimsiz yurtların kapatılarak; sağlıklı,  güvenilir ve yeteri kadar kamusal yurt açmak, böylece öğrencilerimizi tarikat ve cemaatlere mahkum etmeden kamuya ait yurtlarda barınmasını sağlamaktır.

 

Aladağ başta olmak üzere yurtlarda yaşanan tüm sorunların takipçisi olacağız.  Acılı ailelerin ve mağdur öğrencilerin yanında olmaya da devam edeceğiz.10.02.2018

 

Cemil ÖZEN

Eğitim Sen Adana Şube Sekreteri

Okunma 1198 defa