Adana Aladağ davasındayız Özel

Eğitim Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan, Genel Mali Sekreter Ahmet KARAGÖZ ve Şube Yürütme Kurulu olarak Aladağ'daki Yurt Yangınına ilişkin Adana Kozan'da görülen davanın duruşmasına katıldık.

Adana Aladağ davasındayız.Aladağlı aileler,Eğitim Sen ve Sosyal Haklar Derneği ile birlikte mahkeme önünde açıklama yaptık.
Avukatlardan Ömer Gökhan Çelik,bugün bir kez daha hukuk talep etmek için burada olduklarını,bugün yaşanılan ölümlerde birincil sorumluluğu olan kamu görevlilerinin mahkemeye çıkacaklarını,aileler ve hayatını kaybeden çocuklar için hukuk mücadelesine devam edeceklerini söyledi.

Görüntünün olası içeriği: 4 kişi, ayakta duran insanlar ve açık hava
Eğitim Sen Başkanı Feray Aytekin Aydoğan,Türkiye tarihi boyunca görülmemiş boyutlarda köy okulları kapatıldı,taşımalı eğitim yaygınlaştırıldı,devlet yurtları kapatıldı,yeni yurtlar açılmadı,çocuklar bilfiil devlet eliyle cemaat yurtlarına teslim edildi.Devlet yurtlarına,halka ayrılmayan kamusal kaynaklar;cemaatlere peşkeş çekildi. 1989'da 305 kişi olan taşımalı eğitim,şu an 2 milyonun üzerinde...2 milyonun üzerinde çocuk okul öncesi,ilkokul döneminden itibaren ailesinden uzak her türlü istismara açık ,eğitimci niteliği olmayan kişilerin,cemaatlerin eline teslim edilmeye devam ediyor.
Aladağ davası Türkiye davasıdır.Memleketin her yerinde cemaatlere teslim edilen binlerce çocuğun sessiz çığlığının davasıdır.Karaman'da tecavüze uğrayan,Kulp'ta yanarak hayatını kaybeden,Taşkent'te patlamada hayatını kaybeden,Trabzon'da yatılı Kuran kursunda şiddete,tacize uğrayan binlerce,on binlerce çocuğun sessiz çığlıklarına ses olmasının davasıdır.
Aladağ'daki ailelerin onurlu mücadelesine,memleketin her yerinde öğrencilerimizin sessiz çığlıklarına ses olmaya devam edeceğiz.

Okunma 1466 defa Son Düzenlenme Pazartesi, 11 Aralık 2017 10:55