Bek’in darbedilmesine tepki gösteren emekçilere soruşturma Özel

Bek’in darbedilmesine tepki gösteren emekçilere soruşturma

Adana’da Avukat Tugay Bek’in gözaltında darbedilmesine tepki gösteren emekçilere soruşturma açıldı.

Adana’da gözaltında bulunduğu sırada ters kelepçeyi kabul etmediği için 40 polisin saldırısına uğrayan Tugay Bek için basın açıklaması yapan SES Adana Şube Eş Başkanı Gülşen Topal ve Eğitim Sen Adana Şube Hukuk Sekreteri Mehmet Akarsubaşı hakkında devlet organlarını aşağılama suçlaması ile soruşturma açıldı. Topal ve Akarsubaşı, ifade için Emniyet’e çağrıldı. 

Açılan soruşturmalara artık şaşırmadıklarını ifade eden SES Şube Eş Başkanı Gülşen Topal, avukatlarının yaşadığı hak ihlali ile ilgili düşünce ve ifade özgürlüklerini kullanarak iktidarı eleştirdiklerini belirterek “Ne yapalım köşemizde oturup bu haksızlıklara sessiz mi kalalım?” diye konuştu. 

Kendisi de OHAL KHK’si ile ihraç edilen Topal, akademisyenlerin ihraç edildiği, basının susturulmak istendiği, Tugay Bek’te olduğu gibi avukatların dahi gözaltına alındığı bir süreçte bu soruşturmaların kendilerini şaşırtmadığını söyledi. Tam da böyle bir ortamda Anayasa değişikliği yapıldığını ifade eden Topal, anayasanın halkın haberi olmadan, yangından mal kaçırır gibi çıkarılmak istendiğini söyledi. Kendilerine açılan soruşturmaların ve davaların, medyanın susturulmasının, 6 Milyon oy alan HDP’nin milletvekillerinin tutuklanmasının, görüşülen Anayasa değişikliği ile ilgili olduğunu dile getiren Topal, “12 Eylül’ün tam karşılığı bu” dedi. 

 

TEK ADAMA DA İŞKENCEYE DE “HAYIR” DİYECEĞİZ

15 Temmuz darbe girişimi kendine fırsata çeviren Hükümet’in kendisi gibi düşünmeyen her kesimi hedef aldığını dile getiren Eğitim Sen Adana Şube Hukuk Sekreteri Mehmet Akarsubaşı, Hükümetin var olan yasaları kendisine kalkan olarak kullanırken, yeri geldiğinde yasaları çiğneyip, muhaliflere karşı silah olarak kullandığını söyledi. “Hukuksuz şekilde gözaltına alınan tüm ezilenler, işçilerin avukatı olan Tügay Bek’in hukuksuz şekilde gözaltına alınması ve işkenceye tabi tutulmasına ses çıkarmamak mümkün değil” diyen Akarsubaşı, yapılan basın açıklamasından ifadeye çağrılmalarının hukuksuz olduğunu söyledi. 

Akarsubaşı, Anayasanın 25’inci maddesinin “herkes düşüncesini ifade etme özgürlüğüne sahiptir” AİHS’in 10’uncu maddesinin 2’inci fıkrasının “İnsanlar yöneticiler hakkında şok edici ifadeler kullanmış olsalar da bu ifade özgürlüğüne girer” maddelerini hatırlattı. Tek adam sistemini onaylatmak için her türlü baskı uygulamasını hayata geçirildiği bir dönemden geçildiğini ifade eden Akarsubaşı, bu süreçte hukuksuzluğa da, işkenceye de, tek adam diktatörlüğüne de ‘hayır’ demek için elimizden geleni yapacağız” dedi. 

Okunma 1553 defa