‘BARIŞ ÇAĞRIMIZ SÜRECEK’ Özel

‘BARIŞ ÇAĞRIMIZ SÜRECEK’

guvenboga-2KESK Adana Şubeler Plarformu son OHAL KHK’sı ile KESK üyelerinin ihraç edilmesini protesto etti. Eğitim Sen Adana Şubesi eski başkanlarından, Seyhan Belediyesi Kültür Müdürü Güven Boğa’nın da aralarında bulunduğu 8 emekçinin ihraçlarına yönelik Atatürk Parkı’nda bir araya gelen Adanalı emekçiler birlik ve mücadele çağrısında bulundu.

Protesto için bir araya gelen kalabalık adına konuşan Eğitim Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca, “Bu ülkeye deli gömleği giydirmek isteyenlere sesleniyoruz. İnsanların geleceği, emeği ve mesleğiyle oynayamazsınız, bu kadar ucuz değil” dedi.

guvenboga-3677 sayılı KHK ile 10 binin üzerinde emekçinin işten çıkarıldığını toplamda bu sayının 100 binin üzerinde olduğunu söyleyen Karaca, Adana’da da bu sayının 50’ye yakın olduğunu hatırlattı. Yakını bedel ödememiş bir ailenin neredeyse kalmadığını ifade eden Karaca, bu tablo karşısında herkesin sesini yükseltmesi gerektiğini vurguladı. KESK olarak mücadele etmek isteyen tüm kişi ve kesimlere kapılarının açık olduğunu söyleyen Karaca birlikte mücadeleye çağırdı.

 

guvenboga-1Adana’da 677 sayılı KHK ile ihraç edilen Seyhan Belediyesi Kültür Müdürlüğünün yanı sıra Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü görevini de yürüten Güven Boğa ise konuya ilişkin konuşmasında ihraç ve açığa alınan emekçilerin bir araya gelip, mücadeleyi eksen alarak çalışma alanları başta olmak üzere tüm çevrelerini mücadeleye katmalarını istedi. Boğa, açığa alınma sebebinin hak, barış ve emek temelli çağrılarda ve mücadelelerde yer almaktan kaynaklı hedefe konduğunu ifade etti. Boğa, barış ve demokrasiye olan inancını yitirmeyeceğini söyledi.

Okunma 1615 defa