Açığa Alınan ve İhraçların İLKSAN Üyeliği Özel

Hükümetin OHAL yasasına dayandırarak çıkardığı KHK’lerle on binlerce kamu emekçisi ihraç edilmiş yine on binlercesi de Bakanlık genelgeleri ile açığa alınmıştır. Bu açığa alma ve ihraçlara karşı haksızlığı, hukuksuzluğu teşhir etmenin yanında eylem boyutuyla,  hukuki boyutuyla, dayanışma ve diplomasi boyutuyla mücadelemiz devam edecektir.

Bununla birlikte açığa alınan, ihraç edilen üyelerimizin üyesi olduğu İLKSAN ile ilgili de çok sayıda soru Genel Merkezimize iletilmektedir. Buna yönelik ağırlıklı sınıf öğretmenlerinin üyesi olduğu İLKSAN Yönetim Kurulu Başkanı ile 15.11.2016 tarihinde bir görüşme gerçekleştirilmiştir. Sıkça sorulan sorulara ilişkin şu hususlar netleştirilmiştir.

·         Açıkta olan İLKSAN üyeleri için; halen üyelikleri devam ediyor ve kesintileri kurumları tarafından İLKSAN’a aktarılıyor.

·         İhraç edilmiş İLKSAN üyeleri için; 120 ay İLKSAN’a aidat ödemiş olanların emeklilik hakları var. Ancak İLKSAN’dan emeklilik yardımı alabilmeleri için SGK’dan emekli olmuştur yazısının İLKSAN’a iletilmesi gerekmektedir. Eğer üye emekli olmak istemiyorsa, davayı kazanıp işe geri döndüğünde İLKSAN üyeliği de yeniden kazanılıyor ve bundan sonraki işlemleri mevcut İLKSAN Anastatüsüne göre olmaktadır.

·         İhraç edilen üyeler aidat yatırdığı süreye bakılmaksızın dilerlerse İLKSAN’a dilekçe ile başvurup birikmişlerini yasal faizi ile alabilmektedirler. Bu durumda üye mahkeme kararı ile geri döndüğünde dilerse İLKSAN’a üye olabilir fakat geriye dönük hak iddia edememeleri söz konusu.

·         İLKSAN’dan ikraz çekmiş olanların ödemelerinde herhangi bir değişiklik olmamaktadır. Fakat birikmiş aidatlarını yasal faizi ile almak isteyenlerin bu paraları ikraz taksitlerine sayılmakta, kalan borcu taksitle (birikmişleri ile hangi tarihe kadar yetmişse o tarihten itibaren) ödemeye devam edecekler. Eğer birikmişi ikrazından fazla ise kalanı alabileceklerdir.

 

 

Bu bilgilendirmelerin ilgililere yapılmasını rica eder, kolaylıklar dileriz. 

Okunma 2891 defa