8 MART YARGILANAMAZ… Özel

TACİZE, TECAVÜZE, KADIN CİNAYETLERİNE, ÇOCUK İSTİSMSRINA, HOMOFOBİYE, SAVAŞA VE MİLİTARİZME KARŞI MÜCADELEDEN VAZGEÇMİYECEĞİZ.
8 MART YARGILANAMAZ…


15 Temmuz darbe girişimi ve arkasından ilan edilen OHAL süreci ile bu hak ihlalleri ve antidemokratik uygulamalar da yoğun bir artış göstermektedir. Yargının bağımsızlığı artık sözde bile telaffuz edilemez haldedir. Emir komuta zinciri ile yapılan yargılamalar sonucunda demokrasi mücadelesi veren herkes cezalandırılmak istenmektedir. 
Adana Kadın Platformu olarak son yıllarda düzenlediğimiz 8 Mart mitinglerine dava açılmakta, yaptığımız çeşitli eylem ve etkinliklere katılanlara Cumhurbaşkanına hakaret, TCK 301. Maddeye, 2911 sayılı Kanuna aykırılık gibi gerekçelerle soruşturmalar başlatılmakta, davalar açılmakta, hatta kimi arkadaşlarımız katıldıkları demokratik eylem ve etkinlikler nedeni ile tutuklu olarak yargılanmaktadır. Üstelik bu uygulama sadece Kadın Platformu olarak bizlere değil, hakkını arayan, sokağa çıkan, taleplerini dile getiren her kişi ve kuruma yönelik olarak gerçekleştirilmektedir. 
KESK üyelerine özellikle öğretmenlere yönelik açığa alma ve ihraçlar yoğun bir biçimde devam etmekte, seçilmiş belediye başkanları, milletvekilleri hukuksuz bir şekilde gözaltına alınmakta ve tutuklanmakta, muhalif tüm gazete, radyo, televizyonlar baskınlarla kapatılıp çalışan ve yazarları tutuklanmaktadır. Ülkede bu yaşananlar göz önüne alındığında iktidarın asıl amacının tüm muhalifleri korkutmak, sindirmek ve yok etmek olduğu açıkça görülmektedir. Erkek yargının kararlarına karşı tavır alan, tacize, tecavüze, kadın cinayetlerine, çocuk istismarına, savaşa ve militarizme karşı mücadelemizi yükselttiğimiz 8 Martlara açılan davalar artık bizi şaşırtmamaktadır.
06.03.2016 tarihinde düzenlediğimiz 8 Mart Kadın Mitingi ile ilgili olarak 16 kadın arkadaşımız Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesinde Terör Örgütü Propagandası Yapmak, Suç ve Suçluyu Övmek, İzinsiz Toplantı ve Gösteri Yürüyüşü yapmak suçlarından yargılanıyor. Bu davanın ilk duruşması 27.10.2016 tarihinde yapılmış, duruşma 3 arkadaşımızın ifadelerinin tamamlanması için 27.12.2016 tarihine ertelenmişti. Aynı mitingde platform adına ortak metni okuyan Eğitim-Sen Adana Şube Kadın Sekreteri Şükran Yeşil hakkında ise cumhurbaşkanına hakaret suçundan dava açıldı. Davanın ilk duruşması bugün 1. Asliye Ceza Mahkemesinde görülecek.
Kadın cinayetleri işleyenler, kadına şiddet uygulayanlar, tecavüzcüler, çocuk istismarcıları hak ettikleri cezalara çaptırılmazken, kadının özgürlüğü ve eşitliği için mücadele eden kadınların bu şekilde yargılamalara maruz bırakılmalarını düşündürücü buluyoruz. 
Bizler Adana Kadın Platformu üyeleri olarak tüm bu baskılara, engelleme çalışmalarına rağmen mücadelemize devam edeceğiz. Bu haksız yargılamalar karşısında herkesi, demokratik hakların, düşünce, ifade ve örgütlenme özgürlüğünün savunulması konusunda duyarlı olmaya davet ediyoruz. 
ADANA KADIN PLATFORMU
TOPLANMA VE ÖRGÜTLENME ÖZGÜRLÜĞÜMÜZ ENGELLENEMEZ!
YAŞASIN KADIN DAYANIŞMASI!

 

Düşünce özgürlüğümüzü 
Engelleyemezsiniz 
Yaşasın Kadın Dayanışması 
Adana Kadın Platformu

Okunma 1485 defa