HAKSIZ, HUKUKSUZ AÇIĞA ALMALARA VE İHRAÇLARA SON VERİLSİN! Özel

HAKSIZ, HUKUKSUZ AÇIĞA ALMALARA VE İHRAÇLARA SON VERİLSİN!
İşten atılan, geleceği karartılan, gözaltına alınan ve tutuklanan üyelerimiz üzerinden bizleri sindirmeye çalışanlar, yeni KHK’larla bu baskı dalgasının yaygınlaşacağı söylemiyle kamusal alanı tümüyle ipotek altına almaya çalışmaktadırlar. Açığa alınan üyelerimiz ve yöneticilerimiz idarecilerin keyfi tutumunun, isimsiz ihbarların ve hukuksuz sözde istihbaratı bilgilerin bu hukuksuzluklara dayanak yapıldığı ortadadır.
İşyerlerinde örgütlenme amacıyla yaptığımız toplantılara katılan sendikalı-sendikasız tüm öğretmenlerin, kaygı ve korku içinde görevlerini icra etmeye çalıştıklarına üzülerek tanıklık ediyoruz. Kaygı ve korku içersin de görevlerini sürdüren öğretmenlerin; özgür bireyler yetiştiremeyeceği açıkça ortadadır. Öğretmen açıkça biat etmeye zorlanmaktadır. Biat eden öğretmen ise soran-sorgulayan nesiller değil, biat edecek nesiller yetiştireceği açıkça ortadadır. Ama Eğitim Sen var oldukça bu olumsuzlukların karşında dimdik duracaktır.

 
Darbecilerle mücadele adı altında baskıyı derinleştirip hukuksuzluğu kural haline getirenlere sesleniyoruz: Düne kadar işbirliği içinde bulunduğunuz cemaatle mücadele adına haklarımızı yok saymanıza izin vermeyeceğiz. İşbirliği içinde olduğunuz cemaatlere boyun eğmediğimiz gibi yeni talanlarınıza, yeni işbirlikçilerinize ve derinleşen kadrolaşma saldırınıza da boyun eğmeyeceğiz. OHAL’i kendine kalkan yaparak emekçilere, demokratik haklara ve özgürlüklere saldıranlar tüm bunların hesabını verene dek mücadelemize her koşulda devam edeceğiz. Hukuksuz bir şekilde, kendilerini savunma hakkı tanınmadan kamu alanından ihraçlarını kabul etmeyeceğiz. 


AKP Hükümeti 7 Haziran seçimleri sonrası daha da belirginleşen otoriter yönetim anlayışını, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında toplumsal alanın tümüne dayatmaktadır. Siyasal iktidarı paylaşım kavgasının sonucu olarak ortaya çıkan kanlı darbe girişimine yaslanarak adeta sivil darbe ortamı yaratılmıştır. OHAL ilanı ve OHAL sınırlarını aşan sıkıyönetim uygulamalarıyla muhalif tüm kesimlere yönelik cadı avı yürütülmektedir.
Kitlesel gözaltılar, tutuklamalar ve işten çıkarmalarla demokratik alan daraltılmış, iş güvencesinin ortadan kaldırılması adına peş peşe düzenlemeler yapılmış, ayrımcı, cinsiyetçi, mezhepçi dayatmalar ve laiklik karşıtı politikalarla toplumsal kutuplaşma derinleştirilmiş, cezasızlık politikası genişlemiş, işkence ve kötü muamele adeta kural haline getirilmiş, ekolojik talanın önündeki son engeller de kaldırılmış ve iş cinayetleri tırmanmıştır.


Kamu hizmetinden ihraç edilenler ve açığa alınanlar, neden cezalandırıldığına ilişkin somut gerekçeler kamuoyu ile açık biçimde paylaşılmamıştır. Bunun yanı sıra adil yargılanma hakkı tümüyle ihlal edilmektedir. Öte yandan cemaat lideri ile boy boy fotoğrafı olanlara, cemaate kamunun olanaklarını yıllarca peşkeş çekenlere, işyerlerinde kamu emekçilerini birlikte sindirmeye çalışanlara yönelik kapsamlı bir soruşturma söz konusu değildir. Darbe girişiminin siyasi ve askeri sorumluları derhal açığa çıkartılmalı, OHAL kaldırılarak demokratik haklar ve özgürlükler daha fazla ihlal edilmemelidir.
OHAL’i kendine kalkan yaparak emekçilere, demokratik haklara ve özgürlüklere saldıranlar tüm bunların hesabını verene dek mücadelemize her koşulda devam edeceğiz. Barış, özgürlük ve demokratik haklarımız için mücadelemize devam edeceğiz.


Bilinmelidir ki hukuksuz bir şekilde açığa alınan arkadaşlarımız yalnız değildir. Derhal bu cadı avına son verilmelidir. Kamu alanının tümünde yaşanan haksız ve hukuksuz açığa alma ve ihraçlara son verilmelidir. 
KESK olarak arkadaşlarımızın yanındayız ve arkadaşlarımız görevlerine dönene kadar her türlü dayanışmayı gösterip mücadele edeceğiz. Konfederasyonumuza ve Konfederasyonumuza bağlı sendikalar, 15 Temmuz 2016’da Türkiye’nin darbeler tarihine bir yenisinin eklenmesi girişimine karşı açık bir tutum almıştır. Bizler; eşit, özgür, demokratik ve barış içinde bir Türkiye için mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Sivil ya da askeri darbeler çözüm değil! Çözüm emek, barış ve demokrasi güçlerinin ellerinde şekillenecektir.27.10.2016 


Baskılar bizi yıldıramaz!


Ahmet KARAGÖZ
Eğitim Sen Adana Şube Başkanı

Okunma 1507 defa Son Düzenlenme Cuma, 28 Ekim 2016 10:10