AKP elini KESK'ten çek! Özel

İş Güvencemize, Geleceğimize ve Kazanımlarımıza Sahip Çıkıyoruz! AKP’nin Allah’ın lütfu olarak değerlendirdiği darbe girişimini, her türlü hukuksuz, keyfi uygulamasına dayanak yapmaya, içeride ve dışarıda savaş politikalarını derinleştirmeye ve ülkede tek adam diktatörlüğüne dayalı bir rejimi hayata geçirmek için ülkeyi kaosa ve karanlığa sürüklemeye devam ediyor.

Siyasi iktidar darbe girişimini fırsat bilerek ilan ettiği OHAL’i her türlü keyfi uygulamasına dayanak yapmakta. Anayasal tüm kurumlar ve hakların fiilen ortadan kaldırıldığı, parlamentonun baypas edildiği, yerel halk iradesine darbe yapıldığı, KHK’larla her gün yeni bir hukuksuzluğun dayatıldığı ve emeğe dönük saldırıların askeri darbe süreçlerini arattığını görüyoruz. AKP bu süreci sermaye için gül bahçesine çevirmeye, emeğe, emekçilere ve onların mücadele örgütlerine saldırarak sömürüyü derinleştirmeye çalışmaktadır.

Darbecilerle mücadele adı altında kamuyu tamamen tasfiye ederek piyasacı, tekçi, mezhepçi, cinsiyetçi bir biçimde yenden yapılandırmak, zaten sınırlı hale gelmiş olan kamu emekçilerinin iş güvencesini tümden ortadan kaldırmak istemektedir. Kurulduğu günden bu yana laik, bilimsel, nitelikli, parasız, anadilinde kamu hizmetini savunan ve tüm kamu emekçilerinin sözcüsü ve mücadele örgütü olan konfederasyonumuz KESK ve bağlı sendikalarımızın AKP tarafından adeta düşman ilan edilmesi aslında yapmak istedikleri önünde KESK’i engel olarak görmesindendir. OHAL ve KHK’lerle Üyelerimize, sendikalarımıza ve konfederasyonumuza dönük baskı yerini adeta tümden tasfiye etme girişimine dönüşmüş durumda. 200’ün üstünde KESK üyesi sorgusuz sualsiz ihraç edilmiş, binlerce üyemiz açığa alınmıştır.

Bugün ise Haber Sen Genel Merkez yöneticileri Musa ÖZDEMİR, Seyran ŞIK, Medine ŞAHİN, İlimizde Haber Sen 7 Nolu Şube Sekreteri Selman GÜL ve Adana İl Temsilcisi Ahmet AYDOĞAN’nın da içinde olduğu 25 üye ve yönetici açığa alınmıştır. OHAL süreciyle birlikte binlerce üyemize dönük sistemli bir saldırıya dönüştürülen bu keyfi uygulamaların altına imza atanlar bilsinler ki biz mücadelemizden ve kazanımlarımızdan asla taviz vermeyeceğiz ama onlar mutlaka hukuk önünde hesap verecek.

Adana Emek ve Demokrasi Güçleri olarak buradan; bir kez daha kararlılıkla ifade ediyoruz: Dün olduğu gibi bugünde emeğimize, barış ve demokrasiye sahip çıkmaya devam edeceğiz. Bize ölmeyi buyuranlara karşı eşitlik temelinde bir arada ve insanca yaşamı savunmaya, eşitlik, emek, barış, demokrasi ve özgürlük mücadelesini yükseltmeye devam edeceğiz.

Yaşasın Örgütlü Mücadelemiz

Yaşasın KESK

Ahmet KARAGÖZ

Eğitim Sen Adana Şube Başkanı

Okunma 1535 defa