Cansel Buse İntihar Etmedi, Katledildi! Özel

Cansel Buse İntihar Etmedi, Katledildi!
Her gün 5 kadının katledildiği bu ülkede erkek devlet şiddeti bu kez Kayseri'de lise son sınıf öğrencisi 17 yaşındaki kız kardeşimiz Cansel Buse'yi katletti. Bir hafta önce Matematik öğretmeni Bayram Özcan tarafından tecavüze uğrayan Cansel, durumu okul yönetimine bildirmesine rağmen, daha önce de cinsel istismardan sabıkası olan öğretmen hakkında hiçbir yaptırım uygulanmıyor. Kayseri İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu yaptığı açıklamada olayın ‘adli bir vaka’ olduğunu, adliyeye savcılığa intikal ettiğini, okul yönetiminin açığa alındığını ve öğretmenin tutuklandığını söylüyor. 


Cinsel istismarı sıradanlaştıran Çandıroğlu’na hatırlatıyoruz. Kadın cinayetleri politiktir. Tecavüzün üzerini örtmekle meşgul okul yönetimi en az tecavüzcü öğretmen kadar suçludur. Soruşturma açılan öğretmene verilecek olan uzaklaştırma cezasının da olayın üstünden zaman geçince göreve iade ile sonuçlanacağını biliyoruz. Tecavüzü meşrulaştıran erkek devlet bunlara sessiz kalan yönetimin arkasında olacaktır. Biz biliyoruz ki nasıl Özgecan Aslan'ın tek katili onu öldürenler değilse, Cansel'in de tek katili ona tecavüz eden değildir. AKP iktidarının her gün gerici, kadın düşmanı söylem ve uygulamaları, erkek şiddeti ve yargısıyla birleşerek her gün yeni bir katliamı körüklüyor. Tacizin, tecavüzün üzerini örten, görmezden gelenler de, tecavüzcülere ve kadın katillerine tahrik indirimi sağlayan yargı sistemi de bu cinayetin sorumlularıdır. Kadına yönelik şiddet için, "Kadına yönelik şiddet yok, algıda seçicilik var" diyen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'ndan, "Kız çocuklarınıza şehvetle dokunmanız haram değildir" diyen Diyanet İşleri'ne bu cinayetten erkek egemen sistem ve AKP devleti sorumludur.


Biz kadınlar, Cansel'i intihara sürükleyen erkek egemen sisteme karşı ses çıkarıyoruz. Yaşamımıza göz diken bu nefret iktidarına karşı sessiz kalmıyor, isyan ediyoruz. Bizler pembe taksilerinizi, pembe okullarınızı, pembe hayatlarınızı kabul etmiyor, kendi yaşam hakkımızı eşit şartlarda öldürülmeden, tecavüze maruz kalmadan yaşamak için mücadele ediyoruz. Kaçta sokağa çıkacağımızdan, kaç çocuk doğuracağımıza yaşamımıza göz diken bu karanlığı yırtacağımızı yineliyoruz.


Eğitim Sen olarak her gün evinde sokakta işyerinde ya da okulunda katledilen tacize tecavüze uğrayan Cansel Buse ve onlarca kadının sorumlusu olan kadın düşmanı cinsiyetçi zihniyetin ortadan kalkması için her alanda mücadele etmeye ve sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz.24.02.2016


Eğitim Sen Adana Kadın Meclisi Adına
Şükran YEŞİL
Şube Kadın Sekreteri

Okunma 1399 defa