Susmadık Susmayacağız! DİRENECEĞİZ Özel

Değerli Basın Emekçileri
10 Ekim Ankara “emek, barış, demokrasi” mitinginde yetirdiğimiz yoldaşlarımızın ölümünün dördüncü ayında, yani 10 Şubat 2016 tarihinde DİSK, KESK, TMMOB ve Adana Tabip odası olarak; gar önünde yapılan anma etkinliğinden KESK Dönem Sözcüsü Ahmet KARAGÖZ’ün okuduğu basın metninin içeriğinden dolayı; Ahmet KARAGÖZ “TCK’nın 301. Maddesi. Türk Milletinin, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Devletin Kurum ve Organlarını Aşağıladığınız” ve “TCK’nın 299. Maddesi Cumhurbaşkanına Hakaret” iddiasıyla Emniyet Güvenlik Şube Müdürlüğüne çağrılarak ifadesi alınmıştır.


Siyasi İktidar; 10 Ekim Ankara katliamı üzerinde 133 gün geçmesine rağmen failleri bulunmamış veya bulunmak istenmemiştir. Ama katliam sonrası yapılan basın açıklamalarına ve anma etkinliklerinin tamamına adli ve idari soruşturmalar açılarak birçok KESK üye ve yöneticisi sürgün edilmiş ve görevden alınmıştır. 10 Ekim Ankara katliamının gerçek katillerini yakalayıp yargıya teslim etmeyen AKP’den, İstanbul Sultan Ahmet katliamının ve 2. Ankara katliamının aydınlatılmasını beklemek saflık ve siyasi körlükten başka bir şey değildir. 
Yoldaşlarımızın bedenleri topraktan direm direm çürürken, katiler elini kolunu sallayarak aramızdan gezerken, hemen her gün yeni katliamlar yaşanırken; elbette acımızda, öfkemizde dinmeyecektir. Bizler kimseye hakaret etmiyor, sadece vicdanlarına sesleniyoruz. Haklarımızdan, özgürlüklerimizden vaz geçmeyeceğimizi haykırıyoruz. Asla korkmayacağız, geri çekilmeceğiz. Çünkü halkız, haklıyız, kazanacağız. 
İnadına barış diyoruz. Çünkü kardeşlerimiz, yoldaşlarımız, çocuklarımız, annelerimiz, kadınlarımız, askerimiz, polisimiz katlediliyor. Yaşam alanlarımız talan ediliyor. Birlikte yaşanacak bir dünya yaratmak yerine; gözyaşlarının sel olup aktığı, ihanetin kol gezdiği, topraklarımızın çocuklarımıza mezar olduğu; bir süreci yaşamaktan bıktık, usandık. Parçalanmış bedenler, yarım kalmış umutlar, yetim bırakılmış çocuklar, buzdolabından dondurulan bedenler, sahillere vurmuş ölü çocuklar acaba tanrı yazgısı mıdır? Değilse soruyoruz. Bu ne vicdan! Bu ne ahlak!

Emek, barış, demokrasi dedik; katledildik.
Yaşam alanları ve yeşil dedik; gazlandık, coplandık, 
Hak ve özgürlükleri dedik; infaz edildik.
Halkın doğru haber almasını sağlayalım dedik; tutuklandık.
Aleviyiz dedik; yakıldık.
Güvenceli iş dedik; taşeronlaştırıldık.
İnsanca yaşam dedik; yoksullaştırıldık.
Kardeşlik dedik; düşmanlaştırıldık.
İnsanız dedik; itibarsızlaştırıldık.

Diyarbakır katliamı ile başlayıp, Suruç, Ankara, Cizre, Nusaybin, Sur, Sultan Ahmet ve yine, yeni bir Ankara katliamı ile toplamda yüzlerce insanımızın ölümüne, binlerce insanımızın yaralanmasına ve sakat kalmasına nasıl seyirci kalabiliriz ki. Ormanlarımızın talanına, Kültür sanat varlıklarının tahrip edilmesine nasıl göz yumabiliriz ki. Evlerimizde kiracı, topraklarımızda yabancı, ülkemizde ikinci sınıf vatandaşlığını neden kabullenelim. Sağlığın özelleştirilmesine, eğitimin ticarileştirilmesine ve dinselleştirilmesine nasıl duyarsız kalabiliriz ki.

Değerli Basın Emekçileri;
KESK, DİSK, TMMOB ve Adana Tabip Odası emek örgütü olarak toplumsal muhalefetin en önemli dinamikleridir. Bu nedenle üye ve yöneticilerimize yönelik baskıların, sesimizi kesmeye yönelik olduğunu biliyoruz. Ama nafile; AKP devletin tüm zor aygıtlarını bize karşı kullanarak ancak fiziki üstünlük sağlayabilir. Kocaman yüreklerimizle, en gür sesimizle korkmadığımızı bir kez daha haykırıyoruz, çünkü bizler barışı ve bir arada yaşamayı savunuyoruz.


Bizleri baskı altına almaya çalışan, haklı mücadelemizden döndürmeyi amaçlayan her türlü hukuk dışı ve fiili uygulamaların karşısında geçmişte olduğu gibi, bugün de sesiz kalmayacağız. Adana'da yaşanan soruşturmaların, baskı ve yıldırma amaçlı olduğu ve tıpkı öncekiler gibi asıl amacın gözdağı vermek olduğu açıktır. Baskılara, tehditlere ve zorbalığa asla boyun eğmeyeceğimiz bilinmelidir. Bizleri böylesi yöntemlerle korkutacağını ve sindireceğini sananlar, daha önce olduğu gibi yine hayal kırıklığına uğrayacaklarını bilmelidir!23.02.2016

KESK - DİSK - TMMOB - ADANA TABİP ODASI

Kurumlar Adına
Ahmet KARAGÖZ
Eğitim Sen Adana Şube Başkanı

Okunma 1297 defa