Ankara’da Gerçekleştirilen Saldırıyı ve Arkasındaki Güçleri Lanetliyoruz! Özel

17 Şubat Ankara'da yapılan bombalı saldırıyı kınamak için DİSK KESK TMMOB ve TTB "Ankara’da Gerçekleştirilen Saldırıyı ve Arkasındaki Güçleri Lanetliyoruz!" konulu basın açıklaması gerçekleştirilmiş, Kurumlar adına basın açıklamasını DİSK Genel İş 2 Nolu Şube Başkanı Hüseyin Yaşar GÜNDOĞDU yapmıştır.

Ankara’da Gerçekleştirilen Saldırıyı ve Arkasındaki Güçleri Lanetliyoruz!
Türkiye bir kez daha bombalarla sarsıldı. En az 28 kişinin öldüğü, 62 kişinin yaralandığı açıklanan saldırı, daha önce benzeri bir saldırının hedefi olan bizleri derinden üzmüş, acılarımızın üstüne yeni acılar eklenmesine neden olmuştur. Öncelikle Ankara’daki saldırıyı şiddetle kınıyor, ölenlere rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyoruz.


Ancak bizler bu ülkenin yurttaşları olarak, saldırıları kınamak ve lanetlemek ile yetinemeyiz. Ülkemiz topraklarının neden her gün kanla yıkandığını, gözyaşlarının neden dinmediğini bizleri yönetenlere sormak gibi bir yurttaşlık görevimiz bulunmaktadır.
“İstikrar” vaadi ile yönetime gelen bir iktidarın, “istikrar” adına attığı her adımın Türkiye’yi daha da istikrarsızlaştırdığını sorgulamak zorundayız.
Daha önce olduğu gibi, son Ankara saldırısı sonrasında da “jet hızıyla” yayın yasağı getirilmesi dikkat çekicidir. Geçmişte yaşanan benzer saldırı ve katliamlar dikkate alındığında, bu saldırının neden, nasıl ve kimler tarafından gerçekleştirildiğine ilişkin bilgilerin iktidar tarafından kamuoyundan gizlenmeye çalışıldığı açıktır. Ankara’da yaşanan saldırının üzerindeki sis perdesi henüz net bir şekilde aralanmamışken, iktidarın 10 Ekim Ankara katliamı sonrasında yaptığı gibi asıl failleri koruyan bir tutum benimsemesi, yaşananları iç ve dış politikada yeni saldırı hazırlıklarının gerekçesi yapması şaşırtıcı olmayacaktır. Saldırıyla ilgili gerçekler tüm açıklığıyla ortaya çıkarılmalı, sorumlular, saldırının arkasındaki güçler ve bu saldırıya neden olanlar hesap vermelidir.


10 Ekim’de Ankara’nın orta yerinde göz göre göre gerçekleşen katliam ve sonrasında yaşananlar dikkate alındığında, önce İstanbul Sultanahmet’te, son olarak Ankara’da yaşanan saldırının arkasında yatan nedenlerin ve gerçek faillerin belirlenmesinin ne kadar mümkün olacağı tartışmalıdır.
Bu ve benzeri saldırıların sonuçları kadar, nedenleri de sorgulanmalıdır. Siyasi iktidarın “Ya başkanlık ya kaos” anlayışı doğrultusunda başlatmış olduğu “İçeride savaş, dışarıda savaş” politikası, Türkiye’yi böylesi saldırı ve katliamların hedefi haline getirmiştir.
“Başta Suriye olmak üzere halkların ve insanlığın düşmanı emperyalist güçlerin Ortadoğu’da ki Arap, Kürt, Türk halklarını sürükledikleri etnik-mezhepsel temelli bir savaş, iddiaların aksine bir tarafın zaferiyle bitmemiştir. Sadece kan ve ölüm getiren bu politikaların başarısızlığını kabul etmek bir yana, bu politikaları Türkiye’ye taşımaya çalışmak tüm yurttaşların hayatını ve geleceğini tehdit eden bir çılgınlıktır. Bu çılgınlığa derhal bir son verilmelidir.”
Evet bir kez daha tekrar ediyoruz: Tüm yurttaşların hayatını ve geleceğini tehdit eden bu çılgınlığa derhal son verilmelidir!
Saldırıyı bir kez daha lanetliyor, kana ve gözyaşına doyan bu topraklarda acıların artık son bulmasını diliyoruz.
DİSK – KESK – TMMOB – TTB
Kurumlar Adına
Hüseyin Yaşar GÜNDOĞDU
DİSK Genel İş Adana 2 Nolu Şube Başkanı

Okunma 1219 defa