Baskı ve Soruşturmalarınızdan Korkmadık. Korkmuyoruz. Korkmayacağız. Özel

Baskı ve Soruşturmalarınızdan Korkmadık. Korkmuyoruz. Korkmayacağız.

Yeter artık! Yeter diyoruz. Kanunlar - Yasalar bu ülkede yalnızca hak arayanları, yargılamak için, sindirmek için, korkutmak için mi kullanılır. 17 -25 Aralık kapsamında ülkeyi soyanlar, kaç defa emniyete çağırdınız yâda ifade alma cesareti, gösterebildiniz? Fiziki gücünüz, ancak yoksul emekçi halka ve emekçilere yeter. Zor aygıtlarınıza karşı kocaman yüreklerimizle karanlığa karşı aydınlığı, savaşa karşı barışı dün olduğu gibi bu günde savunmaya devam edeceğiz.

Suruç’ta. Diyarbakır'da, Ankara'da katledilen bizler, yargılanan yine bizler. Bilmediğimiz bir şey mi var Yoksa İçişleri Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı yargılananlar kadrosu oluşturdu ve bizler bu kadroya mı dâhil etti. Ya birazcık ahlak, birazcık vicdan, birazcık hukuk diyoruz.

Bizler legal zeminde, baskı ve zorbalığınıza rağmen emekçilerin taleplerini alanlarda gündemleştirmeye devam edeceğiz. Bizler haklı ve meşru bir zeminde sendikal faaliyetlerimizi yürütürken, Adana Emniyet Müdürlüğü tarafından haftada bir kez ifadelerimizin alınası; Kemal Sunal'ın bir filmindeki "Bana Mazlum'u Getirin" sözünü hatırlatıyor. Sayın Vali, Sayın Emniyet Müdürü bizler Mazlum değil. Bizler KESK, DİSK, TMMOB ve TTB üye ve yöneticileriyiz. İllaki mazlum da istiyorsanız, biz mazlum halkız, mazlum emekçileriz. İç Hukuk ve Uluslararası Sözleşmelerde kaynaklı haklarımızı kullanıyoruz.

10 Ekim Ankara katliamında yetirdiğimiz yoldaşlarımızla ilgili Adana da yaptığımız cenaze törenlerine, anma etkinliklerine katılanlar her gün farklı bir gerekçeyle Adana Emniyet Müdürlüğüne çağrılarak ifadelerine başvurulmaktadır. Bu uygulama bir Adana ili için geçerli.

Adana; kebabı ve şalgamı ile ünlü iken Valimizin yeni uygulamasıyla artık ünlü olan yargılanan KESK, DİSK, TMMOB, TTB üye ve yöneticileridir. Bu bir basın açıklaması değil, yakında hayata geçireceğimiz tiyatro oyununun metnidir. Metnin diğer bölümünü Emniyet Müdürlüğünün olası bir işi çıkmasa gelecek hafta bu gün bu saatte burada paylaşacağız.

Siyasal İktidar, yasal ve anayasal sınırlar içindeki haklarımızı engellemek istemektedir. Birçoğumuz kamu çalışanı olmamıza rağmen günlerimizi adliye ve emniyet müdürlüğünde geçiriyoruz. Bizler emek ve demokrasi örgütleriyiz. Uluslararası sözleşmelerden, anayasadan ve yasalardan kaynaklı düşünce ve ifade belirtme, kamuoyu oluşturma hakkına ve özgürlüğüne sahibiz.

Balcalı Hastanesinde işten atıldığı için 125 gündür Hastane önünde direnen Mustafa Hotlar, ve ona destek olan Dev Sağlık İş üyesi Cumali Bolat, Yılmaz Burgaç ve Eğitim Sen üyesi Erol Eren gözaltına alınmış ve ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakılmışlardır.

Bizleri baskı altına almaya çalışan, haklı mücadelemizden döndürmeyi amaçlayan her türlü hukuk dışı ve fiili uygulamaların karşısında geçmişte olduğu gibi, bugün de sesiz kalmayacağız. Adana'da yaşanan soruşturmaların, baskı ve yıldırma amaçlı olduğu ve tıpkı öncekiler gibi asıl amacın gözdağı vermek olduğu açıktır. Baskılara, tehditlere ve zorbalığa asla boyun eğmeyeceğimiz bilinmelidir. Bizleri böylesi yöntemlerle korkutacağını ve sindireceğini sananlar, daha önce olduğu gibi yine hayal kırıklığına uğrayacaklarını bilmelidir!16.12.2015

DİSK - KESK -TMMOB - Adana Tabip Odası

Kurumlar Adına

Ahmet KARAGÖZ

 

KESK Adana Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü

Okunma 2411 defa