BU DAVA KADINLARIN Özel

Özgecan’dan sonra artık hiçbir şey eskisi gibi değil, olmayacak. . Kadın katilerine, tecavüzcülere, tacizcilere, kadın düşmanlarına karşı öfkemiz Özgecan’ la birlikte isyan olup her yeri sardı. İsyanımız kadın dayanışması olup hepimizi bir araya getirdi Kadın düşmanlığının, gericiliğin karşısında kadınların eşitliğini ve özgürlüğünü esas alan mücadelemizi bugün hep birlikte büyütme zamanı.


Özellikle son 13 yıl boyunca AKP nin en ileri gelenleri ve bizzat cumhurbaşkanının kadın düşmanı söylemleri kadın katliamlarını, taciz ve tecavüzlerini meşrulaştırır duruma getirmiştir. Devamında ise yargılamalarda ödül gibi cezaların verilmesi bu suçları önlemeye dönük değil, failleri güçlendiren ve aklayan bir hal almıştır. Pek çok davada; “tahrik etti”, “onun da rızası vardı”, “yemeği pişirmedi”, denilerek yine bu caniler ceza indirimleri ile cezasız bırakılıp, aklandılar. 
Son olarak Adana Yumurtalık’ ta 14 yaşındaki bir kız çocuğuna; aralarında siyasi parti ilçe yöneticisi, esnaf, market sahibinin de olduğu 30 kişi tecavüz edip fuhuşa zorladılar. Bu davada da tıpkı diğer davalarda olduğu gibi faillerin cezasız kalacağına dönük kaygılarımızı dile getirip adana kadın platformu olarak davaya sahip çıkacağımızı ve failler cezalandırılana kadar peşini bırakmayacağımızı belirtiyoruz.
. Kadın katillerinin sırtı bizzat cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından sıvazlanıyor. Kadınları eve hapseden, yaşam alanlarını daraltan politikalarını, nefret söylemlerini her gün biraz daha katmerleştiriyor. . Nevin Yıldırım kendisine defalarca silah zoruyla tecavüz eden adamı öldürdüğü için daha ilk duruşmada müebbet cezasına çarptırıldı. Daha sonra cezayı az bulan savcılık itiraz ederek ağırlaştırılmış müebbet cezası istedi. . Eğer tecavüzcüsünü öldürmeseydi şikâyet etseydi; rızası vardı ya da annesi bağırmayı öğretmemiş denilerek suçlanacak, tecavüzcüsü de serbest kalacaktı. Hala tecavüz etmeye devam edecekti.


İç güvenlik paketiyle beraber kendini savunmak amacıyla biber gazı taşıyan kadınlara 4 yıla kadar hapis cezası getiriliyor. Kadına yönelik şiddetin yüzde 90’ının polisin sorumluluk bölgesinde meydana geldiği biliniyor. Yani kadınlar korunmadığı gibi, bir de araçsızlaştırılıyor. Hükümetin ve onun polisinin kadın katliamlarına çanak tutması ve kadınları tamamen savunmasız bırakmaktadır. Çembere alınan kadınların tek yolu öz savunmadır. 
Kadın cinayetleri politiktir! AKP bu cinayetlerin bizzat azmettiricisi, AKP’ nin yargısı da bu katillerin aklayıcısıdır. Bu devran böyle gitmez. Erkek adalet sürdüğü müddetçe öz savunma meşrudur!
Kadınları savunan kadın avukatlar da yaşamları ile tehdit ediliyor. Özgecan’ ın katili Suphi Altındöken boşanmak isteyen eşinin avukatını telefonla arayıp “sonun Özgecan gibi olur” diyerek ölümle tehdit etmiştir. Biz kadınlar biliyoruz ki bu katiller, bu hükümet tarafından palazlanmaya devam edecek. Biz hiçbir tehdide boyun eğmeyeceğiz. Avukat Ebru Çatıkkaş yalnız değildir. Tehditleriniz, dayatmalarınız bize vız gelir. Katillerden hesabı kadınlar soracak dedik, öyle de olacak!
Özgecan’ ın ve katledilen bütün kadınların hesabını sormak için, tek bir kadının dahi artık hayatını kaybetmemesi için ve kendimiz için erkek şiddetine karşı canını savunan tüm kadınlara çağrımızdır; 12 Haziran’ da Özgecan davasında buluşalım. 12 Haziran tüm kadınların kadın düşmanlarıyla hesaplaşma günü olsun.

ADANA KADIN PLATFORMU

Okunma 2229 defa Son Düzenlenme Cuma, 12 Haziran 2015 13:46