LİYAKATTAN YOKSUN, YÖNETİM VE PEDAGOJİ BECERİSİ OLMAYAN OKUL MÜDÜRÜ İSTEMİYORUZ Özel

LİYAKATTAN YOKSUN, YÖNETİM VE PEDAGOJİ BECERİSİ OLMAYAN

OKUL MÜDÜRÜ İSTEMİYORUZ

Değerli Basın ve Kamuoyuna

AKP kendi siyasal, ideolojik ihtiyaçlarını karşılayacak bir eğitim modeli yaratmak için 13 yıllık iktidarları sürece 5 ayrı Milli Eğitim Bakanı ile her seferinde eğitimi dinselleştirilmiş ve eğitimde sorunları derinleştirerek, özelleştirme hamleleriyle yazboz tahtasına dönüştürmüşlerdir.

Son dönemlerde okullara atanan okul müdürlerinin yasa ve yönetmelikleri bilmedikleri gibi resmi yazışma kurallarını da bilmediklerini, Farabi Anadolu Lisesinin okul müdürü olan Süleyman KOÇ’un okuldaki keyfi uygulamalarında görüyoruz. Görev ve yetkileri yönetmelikle düzenlenen Koç; okuldaki iş barışını bozma konusunda bir hayli tecrübeli olduğunu, saçmalıklarla dolu olan disiplin anlayışından anlıyoruz.

İyi bir eğitim yöneticisi; eğitim bileşenleriyle almış oldukları kararları birlikte hayata geçirme konusunda çaba harcar. Ancak Farabi Anadolu Lisesi Müdürü Süleyman KOÇ; Adeta yasama, yürütme ve yargı gücünü kendisinde toplayarak her şeyi ben bilirim, ben yaparım anlayışıyla okulda eğitimi bitirme noktasını getirdiğini görüyoruz.

Okul Müdürü Süleyman KOÇ, sigara kullanan öğrencileri tespit etmek için “Değerli Öğretmen Arkadaşlarım; okulda sigara içtiğini bildiğiniz, öğrencilerin ismini bütün samimiyetinize inanarak yazınız. Hepisini velisini okula çağırarak okuldan atacağım.” Şeklindeki imla ve anlatım hatalarıyla dolu bir yazıyı öğretmenleri bilgilendirmek üzere imza karşılığı öğretmenlere duyurusunu yapıyor.  Ve yine aynı okul müdürü öğrencilerin kullandıkları tuvaletlerde sigara içen öğrencileri musluğa bağlı hortumla ıslatma girişimleri ise hepimizi şaşırtıyor.

 

Eğitimde ve pedagojide yeri olmayan bu uygulamalarıyla yöneticilik vasfını yitirdiğini ortadadır. Eğitim yöneticisi madde bağımlısı ve davranış bozukluğu gösteren öğrenciyi topluma kazandırmak için iyi bir rehberlik hizmetiyle okula devamını sağlamak iken, “getirin ben okuldan atayım” diyen birinin okul müdürü olmasını kamuoyunun vicdanına bırakıyoruz.

Farabi Anadolu Lisesinin okul müdürü olan Süleyman KOÇ’un okuldaki bazı uygulamalarını öğrenci velilerinin de bilmeleri açısından kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz.

ü  Personelini üyeleri oldukları sendikalar üzerinde ayrıştırmak ve cezalandırmak

ü  Okul bahçesinde kız arkadaşıyla merhabalaşan öğrencilerin velilerini okula çağırarak “ Kızınızı uygunsuz yakaladık”

ü  Okulda sigara içmeyi önlemek amacıyla tüm öğrenci tuvaletlerini kapatarak öğrencileri cezalandırması

ü  Öğretmen annesini, ziyarete gelen öğrenciyi azarlayıp içeri almaması.

ü  Ders programını ve ders yükünü öğretmenlerin sendikalarına göre düzenlemesi,

gibi yukarıda saydığımız konulara benzer onlarca örnek elimizde mevcut. Yönetim kabiliyetini yitirmiş, personeliyle iletişime kapalı okul müdürü; okulda bulunduğu her saniye için öğrenciye zarar verdiği kanısındayız.  Basın aracılığıyla İl Milli Eğitim Müdürüne çağrıda bulunuyoruz. Amacınız eğitim ise; adı geçen bu okul müdürünü derhal görevde alın.

Bizler biliyoruz ki Süleyman KOÇ isimli okul müdürü bu okulda kaldığı sürece sorunlar artarak devam edecektir. Her sorunu öğretmenleri ve öğrencileri cezalandırarak çözmeye çalışan müdür, aslında sorunları çözme becerisinden yoksun olmasından kaynaklıdır.

Değerli Basın

Bu okulda öğretmen ve öğrencilere yönelik baskı ve mobbing uygulamalarını doğru bulmadığımızı ifade ediyor ve bu konunun sonuna kadar takipçisi olacağımızın bilinmesini isteriz.25.12.2015

Ahmet KARAGÖZ

 

Eğitim Sen Adana Şube Başkanı

Okunma 2870 defa