Adana Saimbeyli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne skandal atama. Özel

 

Basına ve Kamuoyuna;

Adana Saimbeyli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne skandal atama.

Saimbeyli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne vekâleten yeniden atanan Yusuf Akpolat'ın torpili kimler?

Bu atamayı yapan ve yaptıranların yaklaşımı aslında ülkedeki eğitim sisteminin geldiği acı tablonun sorumlusu zihniyeti de göstermektedir.

 

Saimbeyli İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Yusuf AKPOLAT'ın yaptığı birçok uygulama ile ilgili geçtiğimiz yıl ön inceleme ve soruşturma açılmış, bir kısmı sonuçlanmış, bir kısmı devam etmektedir. Bu soruşturmalarda belgelere dayalı birden çok görevi kötüye kullanma, devleti zarara uğratma, yüklenicilerle işbirliği yaparak gerçeğe aykırı belge düzenlemek, ihale mevzuatına aykırı iş yapmak suçları tespit edilmiş, Feke Cumhuriyet Başsavcılığı’na yetkililer tarafından suç duyurusunda bulunulmuştu.

 

Soruşturmayı yürüten müfettişler; bitirdikleri soruşturma sonucu, Yusuf AKPOLAT'a görevden alma teklifi ve çok sayıda disiplin cezası vermişlerdir.

 

Ayrıca Saimbeyli İlçe Kaymakamı Bedirhan İMAMOĞLU, Adana Valiliği’ne görüş yazısı göndermiş ve adı geçen kişinin İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili olarak görevlendirilmemesini istemiştir.

Bu nedenle kaymakam GÖREVDEN ALINMIŞ, 27.07.1015 tarihinde Yusuf AKPOLAT İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili olarak görevlendirilmiştir.

 

Yaptıkları hukuksuz uygulamalar, işledikleri suçlar belgeli olan böyle birinin arkasındaki siyasi güç nedir? Nasıl bir siyasal zihniyetle karşı karşıyayız? Kaymakam görevden alınıyor. Şikâyet ve soruşturma sonuçları, işlenen suçlar yok sayılıyor, bu şahıs korunuyor.

 

Böyle bir skandal ve hukuksuzluk eğitim tarihinde görülmemiştir.

Ülkede siyasal çevrelerin yolsuzlukları ile ilgili yapılan baskılara, yağdırılan cezalara, siyasileri ve yakınlarını korumak için, başta bağımsız, ilkeli basın ve basın çalışanları olmak üzere tüm duyarlı toplumsal kesimler üzerinde estirilen baskılara bakıldığında bu durumu yadırgamamak gerekiyor. Ancak böyle bir şahsiyetin de eğitim yöneticisi olmasını asla kabul etmiyoruz.

 

Adana İl Milli Eğitim Müdürü’nü ve Adana Valisi’ni göreve davet ediyor, bu görevlendirmeyi derhal iptal etmelerini ve işlenen suçlarla ilgili işlemlerin derhal yapılmasını istiyoruz. “ALIN BU ADAMI” diyoruz.

Yeni eğitim öğretim yılının başlayacağı bu günlerde onlarca eğitim sorunu varken, yerelde yapılan açıklama ve girişimlerin hem İl Milli Eğitim Müdürlüğü hem de Valilik tarafından değerlendirilmemiş olmasını ve konunun sendikamız genel merkezine kadar taşınmak zorunda kalınmasındaki sorumluların tutumlarını yadırgıyor; bu konuda gerekli çalışmalar yapılmadığı taktirde konuyu Milli Eğitim Bakanlığı’na taşıyacağımızı belirtiyoruz.

mehmet akarsubaşıEkler: Konuyla ilgili belgeler ektedir.                        

Eğitim Sen Genel Merkez Yürütme Kurulu Adına

Ahmet KARAGÖZ

 

Şube Başkanı

Okunma 7181 defa Son Düzenlenme Cumartesi, 05 Eylül 2015 11:52