Tecavüzcülerin peşini bırakmayacağız! Özel

Adana’nın Yumurtalık İlçesi’nde 14 yaşındaki S.G.’nin 30 kişinin tecavüzüne uğradığı ortaya çıkmasının ardından diyen Adana Kadım Platformu Yumurtalık Belediye binası önünde kadına yönelik suçlarda uygulanan cezasızlık ve iyi hal indirimi politikalarının tecavüzleri arttırdığına dikkat çekmek için basın açıklaması gerçekleştirdi. “Devlet tecavüzcüyü koruma”, “İndirim değil ağır ceza istiyoruz” dövizlerinin taşındığı eyleme çevreden vatandaşlar da ilgi gösterdi. Basın açıklamasına S.G.’nin akrabaları ve ailesi de katıldı. 

CEZASIZLIK TECAVÜZCÜLERE GÜÇ VERDİ

Platform adına basın açıklamasını okuyan Eğitim Sen Şube yöneticisi Şükran Kablan, kamuoyunda öne çıkan N.Ç. davası, Fethiye davası, Hüseyin Üzmez davası gibi pek çok olayda zanlılara iyi hal indirimlerinin uygulanmasının, “rızası vardır” denilerek ceza verilmemesinin, davaların üstünün kapatılmasının S.G.’ye tecavüz edenlere güç verdiğini dile getirdi. 

KADININ BEYANI ESAS ALINMALI

Hayatın olağan akışı içerisinde tecavüzcünün bu suçu tanıklar önünde işleyemeyeceğini vurgulayan Kablan, “Tacizde ve tecavüzde kadının beyanı esastır” dedi. Kadınların her seferinde aynı travmayı yaşamasına rağmen yaşananları savcılara, hakimlere anlatabilmesinin, tecavüzcüsü ile tekrar karşılaşmayı göze alabilmesinin  bu suçın işlendiğine dair en önemli delil olduğunu ifade eden Kablan, “Bu yüzden yasalardaki düzenlemeleri, ceza kanunlarında suç olduğu belirtilen cinsel taciz ve tecavüz suçlarının adil düzenlemeler olması bekleniyorsa yargı makamlarının gerçeği ortaya çıkarmak için öncelikle kadının beyanını esas alması şarttır” dedi. Önceki vakalarda olduğu gibi ilçede yaşanan olayda da tevüzcülerin cezasız kalmasından endişe duyduklarını kaydeden Kablan, S.G.’nin beyanının esas alınarak tecavüzcüler en ağır cezayı alana kadar S.G.’nin yanında ve davanın takipçisi olacaklarını söyledi.  (Adana/EVRENSEL)

Okunma 2908 defa Son Düzenlenme Çarşamba, 17 Haziran 2015 14:12