Okulların İktidarın Propaganda Merkezi Olması Kabul Edilemez! Özel

Eğitim Sen Adana Şube Yürütme Kurulu Cumhurbaşkanının Adana’ya gelişiyle ilgili sendika binasında “Öğrenci ve Öğretmenlerin Zorla Mitinglerine Çağrılması ve Okulların İktidarın Propaganda Merkezi Haline Getirilmesi Asla Kabul Edilemez!” konulu basın açıklaması gerçekleştirmiştir.


Öğrenci ve Öğretmenlerin Zorla Mitinglerine Çağrılması ve Okulların İktidarın

Propaganda Merkezi Haline Getirilmesi Asla Kabul Edilemez!

 

29 Mayıs 2015 tarihinde yani bu gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan toplu açılış töreni için Uğur Mumcu Meydanında halkla bir buluşma yapacaktır. Yeteri kadar insanın kendi isteği ile mitinge gelmeyeceğini anlayan AKP ve mülkü amirlerimizin mitinge katılımı artırmak için hummalı bir çalışmanın içerisinde olduklarını görüyoruz. Kamu kurumlarından yana mitinge katılımın sağlanması için kaymakamların, İlçe Milli Eğitim Müdürlerinin her türlü baskı araçlarını kullanmaktan çekinmediklerine tanık oluyoruz.

 

AKP’ye ve AKP’lilere önerimizdir. Davanızın haklı olduğuna inanıyor iseniz lütfen mücadele araçlarınızın da ahlaklı olmasına dikkat ediniz. İnsan onuru ve hasiyetini zedeleyecek girişimlerden uzak durmalısınız.

13 yıllık iktidarı boyunca eğitim sistemini ve tüm eğitim kurumlarını kendi siyasal-ideolojik hedefleri doğrultusunda biçimlendirmeye çalışan AKP iktidarı ve onun siyasal-sendikal uzantıları, 7 Haziran seçimlerine sayılı günler kala bütün imkânlarını seferber ettiklerini görüyoruz.

Okullarımızdan, öğretmenlerimizden, velilerimizden ve öğrencilerimizden sendikamıza ulaşan bilgi ve şikâyetlere göre öğrenci ve öğretmenlerin, iktidarın ve Cumhurbaşkanının mitinglerine resmi yazılar üzerinden gitmeye zorlanmaktadır. Mitinge katılan personelin görevli izinli sayılacağı, mitinge katılan öğrencilerin de sözlü notlarının yüksek verileceği belirtilmekte, mitinge katılmayan personel ve öğrencilere ise üstü kapalı tehdit dolu ifadeler kullanılmaktadır.

Genel seçim sürecine girildiği ilk günden itibaren, iktidar partisinin il eş başkanları gibi hareket eden valiler, liyakat ilkesinden çok sendikal-siyasal referanslarla belirlenmiş, İl, İlçe Milli Eğitim Müdürleri ve büyük bölümü iktidarın "emir eri" gibi çalışan okul müdürleri iktidar partisi için adeta seferber olmuş ve devletin bütün olanakları AKP’nin yeniden iktidar olması için kullanılmaktadır.

 

Eğitim yuvası olması gereken okullar; içi ya da dışı fark etmeksizin iktidarın propaganda mekânları haline getirilmiştir. İlimizde öğrenci ve öğretmenleri mitinge taşımak için bugün birçok okul baskılara dayanamayarak yarım gün eğitim yapmak zorundan bırakılmıştır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın devletin bütün olanaklarını kullanarak il il gezip toplu açılış adı altında AKP’nin mitingini yaptığını aşikârdır. Mitinglerdeki konuşmalarına “ey Kılıçdaroğlu, ey Demirtaş, ey Bahçeli” diye başlayan ve dört yüz milletvekili talep eden Cumhurbaşkanın tarafsızlığını yetirdiğini tüm kamuoyu bilmektedir.

Eğitim emekçileri iktidar partisinin ücretli köleleri değildir. Kamu emekçilerini ve öğrencileri bu mitinglere çağırıp muhalefet partilerine ve muhalif bütün kesimlere hakaretler etmek hangi etik kurallarla ifade edilebilir.

 

Öğrenci ve öğretmenleri resmi yazılar ve sözlü emirler üzerinden zorla AKP`nin ve Cumhurbaşkanının mitinglerine götürülmek istenmesi açıkça suçtur ve kabul edilemez. Devletin bütün olanaklarının iktidar partisi ve onun propagandasını yapan Cumhurbaşkanının "açılış töreni" görünümlü mitingleri için seferber edilmesi kabul edilemez.

Milli Eğitim Müdürlüklerinin görevi iktidar partisinin mitinglerine insan toplamak değil, eğitimin sağlıklı bir şekilde yürütülmesini sağlamaktır. Dolayısıyla Milli Eğitim Müdürlüğünün personel, öğrenci ve veli üzerinde yaratmış olduğu psikolojik baskıyı kınıyoruz.  29.05.2015

Şube Yürütme Kurulu Adına

Ahmet KARAGÖZ

Şube Başkanı

 

 

 

 

Okunma 2804 defa Son Düzenlenme Cuma, 29 Mayıs 2015 15:12