YARGILANAN YALNIZ GÜVEN BOĞA DEĞİL Özel

YARGILANAN YALNIZ GÜVEN BOĞA DEĞİL 
TÜM EMEK, BARIŞ VE DEMOKRASİ MÜCADELESİ VERENLERDİR.

17-25 Aralık 2013 tarihleri arasında ülke kaynaklarının iktidar sahipleri tarafından çalındığını emniyet birimlerince evlerinde yapılan aramalarda; ayakkabı tutularında çıkan milyar dolarlardan, yatak odalardaki çelik kasalardan, para sayma makinelerinden ve o tarihlerde ortaya çıkan tapelerde ki “oğlum sıfırladın mı?” şeklindeki ses kayıtlarından anlıyoruz.



DİSK KESK TMMOB ve Adana Tabip Odasının çağrısıyla 26 Aralık 2013 tarihinde “Hırsızlığa, Yolsuzluğa Hayır, Hükümet İstifa” talepleriyle yürüyüş ve basın açıklaması yapılmak istenmiş fakat polisin terörüne maruz kalınmıştı. Bu saldırılar sırasında yüzlerce insan Tomalardan sıkılan kimyasal içerikli suya, polis copuna ve gaz bombalarına maruz kalmıştı. 



DİSK, KESK, TMMOB ve Adana Tabip Odası’nın çağrısıyla yapılan yürüyüşe katılan Eğitim Sen Adana Şube Eski Yürütme Kurulu Üyesi Güven BOĞA polisin müdahalesi sonucu yaralanmış, hastaneye kaldırılmış hastaneden ve adli tıptan almış olduğu rapor ile Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunmuştu. 


Şiddet uygulayan polislerle ilgili açılan davaya yerel mahkemelerin takipsizlik kararı vermesinin ardından dava Anayasa mahkemesine taşınmış, orada da olumsuz karar çıkması durumunda bu dava AİHM’e taşınacaktır. Benzer içerikli davalardan dolayı arkadaşımız Güven BOĞA on ayrı davasını AİHM’e taşımış bir davası ise Türkiye aleyhine sonuçlanmış ve Türkiye tazminat ödemeye mahkum olmuştur. Dokuz ayrı davadan da Türkiye’nin mahkum olma olasılığı çok yüksektir.


Güven BOĞA arkadaşımız Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunmamış olsaydı, inanıyoruz ki bu dava açılmamış olacaktı. İntikamcı duygularla KESK üye ve yöneticilerini cezalandırmak için açılan bu davaları kınıyoruz.
Yaptıkları hırsızlıklarla, yolsuzluklarla batağa saplananların aklandığı, teşhir edenlerin ise cezalandırılmaya çalışıldığı bir süreci birlikte yaşıyoruz.
Gezi direnişi ile doruğa çıkan milyonların eşitlik, özgürlük, adalet ve demokrasi taleplerinden sonra hırsızlık ve yolsuzluğa hayır diyenler AKP iktidarı tarafından, ancak otoriter ve faşizan rejimlerde görülebilecek yöntemlerle ezilmeye, ülke her geçen gün "ileri demokrasi" adı altında sıkıyönetim koşullarına sürüklenmeye çalışılıyor. Yaşamın her alanına müdahale eden AKP iktidarı kendisine karşı uzun süreden beri kararlı bir iradeyle sürdürülen direnişe karşı, içinde bulunduğu çaresizliği daha fazla korku, daha fazla şiddet, daha fazla baskıyla aşmaya çalışıyor. 



Bizler şiddete, yağmaya, talana, yolsuzluğa dün olduğu gibi bu gün de karşı çıkacağız. Adalet, özgürlük, insanca yaşam, kardeşlik, barış için mücadele etmeye devam edeceğiz. 

Polis baskısıyla halkın yolsuzluğa, hırsızlığa karşı bağımsız yargı, demokratik Türkiye, eşitlik, özgürlük ve demokrasi taleplerinin ezilmesinin mümkün olmadığını, bu baskıları uygulayanların halkın karşısında hesap vereceğini unutmamaları gerektiğini bir kez daha hatırlatıyoruz. Saygılarımızla. 30.04.2015

DİSK, KESK, TMMOB VE ADANA TABİPLER ODASI

Kurumlar Adına
Tonguç ÖZKAN
BTS Adana Şube Başkanı

Okunma 3121 defa