HIRSIZLARI “AK”LADILAR, HIRSIZ VAR DİYENLER YARGILANIYOR! Özel

DİSK, KESK, TMMOB ve Adana Tabip Odası’nın çağrısıyla yapılan yürüyüşe katılan Eğitim Sen Adana Şube Yürütme Kurulu Eski Üyemiz Güven BOĞA hakkında açılan davayı protesto etmek için Adana Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan grup Atatürk Caddesinden İnönü parkına kadar yürüyüş gerçekleştirmiş, grup adına açıklamayı Eğitim Sen Adana Şube Başkanı Ahmet KARAGÖZ yapmıştır.



17-25 Aralık 2013 tarihleri arasında ülke kaynaklarının iktidar sahipleri tarafından çalındığını emniyet birimlerince evlerinde yapılan aramalarda; ayakkabı kutularında çıkan milyar dolarlardan, yatak odalarındaki çelik kasalardan, para sayma makinelerinden ve o tarihlerde ortaya çıkan tapelerde ki “oğlum sıfırladın mı?” şeklindeki ses kayıtlarından anlıyoruz.



Gezi direnişi ile doruğa çıkan milyonların eşitlik, özgürlük, adalet ve demokrasi taleplerinden sonra hırsızlık ve yolsuzluğa hayır diyenler AKP iktidarı tarafından, ancak otoriter ve faşizan rejimlerde görülebilecek yöntemlerle ezilmeye, ülke her geçen gün "ileri demokrasi" adı altında sıkıyönetim koşullarına sürüklenmeye çalışılıyor. Yaşamın her alanına müdahale eden AKP iktidarı kendisine karşı Haziran 2013’den bu yana kararlı bir iradeyle sürdürülen direnişe karşı, içinde bulunduğu çaresizliği daha fazla korku, daha fazla şiddet, daha fazla baskıyla aşmaya çalışıyor.



DİSK KESK TMMOB ve Adana Tabip Odasının çağrısıyla 26 Aralık 2013 tarihinde “Hırsızlığa, Yolsuzluğa Hayır, Hükümet İstifa” talepleriyle yürüyüş ve basın açıklaması yapılmak istenmiş fakat polisin terörüne maruz kalınmıştı. Bu saldırılar sırasında yüzlerce insan Tomalardan sıkılan kimyasal içerikli suya, polis copuna ve gaz bombalarına maruz kalmıştı.

DİSK, KESK, TMMOB ve Adana Tabip Odası’nın çağrısıyla yapılan yürüyüşe katılan Eğitim Sen Adana Şube Yürütme Kurulu Eski Üyemiz Güven BOĞA polisin müdahalesi sonucu yaralanmış olup hastaneden almış olduğu rapor sonucu Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunmuştu.


Daha sonra Emniyet tarafından, DİSK, KESK, TMMOB ve Adana Tabipler Odasının çağrısıyla yapılan yürüyüşe katılan Eğitim Sen Adana Şube Yürütme Kurulu Eski Üyemiz Güven BOĞA yürüyüş ile ilgili ifadeye çağrılmıştır. Arkadaşımız Güven BOĞA verdiği ifadede “Yürüyüşü kendisinin organize etmediği, DİSK, KESK, TMMOB ve Adana Tabipler Odasının organize ettiği, yürüyüşün barışçıl amaçlı olduğunu, yürüyüşe katılanların ise polis şiddetine maruz kaldığını” belirtmesine rağmen Güven BOĞA arkadaşımıza 29.01.2015 tarihinde Adana 10. Asliye Ceza Mahkemesinde dava açılmıştır.

Güven BOĞA arkadaşımız Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunmamış olsaydı, inanıyoruz ki bu dava açılmamış olacaktı. İntikamcı duygularla KESK üye ve yöneticilerini cezalandırmak için açılan bu davaları kınıyoruz.



Polisin hazırlamış olduğu fezlekede; basın açıklaması için toplanan gruptan polise çöp kovası ve taş atıldığına dair iddialarını doğrulamak için; Cumhuriyet Savcılığı tarafından Jandarma Kriminal Başkanlığına yazı yazıldığı ve Jandarmanın düzenlediği 06.01.2015 tarih ve 2014/811 sayılı uzmanlık raporunda görüntülerin tamamı üzerinde yapılan incelemede “böyle bir görüntünün olmadığı yönünde” rapor düzenlenmiştir.

Jandarma Kriminal Raporuna rağmen Cumhuriyet Savcılığı Emniyetin hazırlamış olduğu raporu referans alarak Güven BOĞA arkadaşımıza dava açmıştır. Dava 10.Asliye Ceza Mahkemesinde, 30 Nisan 2015 tarihinde, Saat: 09.05’de görülecektir.

Yaptıkları hırsızlıklarla, yolsuzluklarla batağa saplananların aklandığı, teşhir edenlerin ise cezalandırılmaya çalışıldığı bir süreci birlikte yaşıyoruz.



Bizler şiddete, yağmaya, talana, yolsuzluğa dün olduğu gibi bu gün de karşı çıkacağız. Adalet, özgürlük, insanca yaşam, kardeşlik, barış için mücadele etmeye devam edeceğiz. 

Polis baskısıyla halkın yolsuzluğa, hırsızlığa karşı bağımsız yargı, demokratik Türkiye, eşitlik, özgürlük ve demokrasi taleplerinin ezilmesinin mümkün olmadığını, bu baskıları uygulayanların halkın karşısında hesap vereceğini unutmamaları gerektiğini bir kez daha hatırlatıyoruz. Saygılarımızla. 04.02.2015


DİSK – KESK – TMMOB - ADANA TABİPLER ODASI


Kurumlar Adına
Ahmet KARAGÖZ
Eğitim Sen Adana Şube Başkanı

Okunma 2621 defa Son Düzenlenme Çarşamba, 04 Şubat 2015 16:40