Ali İsmail Korkmaz`ın katillerinin peşini bırakmayacağız! Özel

Adana Emek ve Demokrasi Güçleri İnönü Parkı’nda basın açıklaması okuduktan sonra Haziran İsyanı’nda hayatını kaybedenleri anmak üzere Atatürk Parkı’na yüründü. Kitle 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. 

Eskişehir‘deki Gezi Parkı eylemleri sırasında polis ve sivil kişilerce darp edildikten sonra 38 gün komada kalan ancak kurtarılamayarak hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz`ın bugün Kayseri`de görülen duruşmasında mahkeme heyeti kararını açıklamıştır. 


Sanıkların polis olduğu benzer davalardaki örnekleri sıkça görüldüğü gibi, Ali İsmail Korkmaz‘ı darp ederek öldürdüğü bütün delilleri ile sabit olan polis ve sivillere ödül gibi cezalar verilmiş, savunmalarında utanmadan "biz darbeyi önledik" diyen polislere "iyi hal" indirimleri yapılarak, bir anlamda katillere sahip çıkılmıştır. 


Polisin davayı izlemek isteyenlere karşı biber gazı eşliğinde yoğun bir şekilde şiddet uygulaması, mahkemeden sonra polislerin de katil meslektaşlarına sahip çıktığını göstermektedir. Bu karar, Türkiye`de hala adalet olduğunu düşünen, katillerin adalet önünde mutlaka hesap vereceğine inananlar açısından tam bir hayal kırıklığı yaratmıştır. Bu karar ile kamu gücünü kullanarak 19 yaşında bir üniversite öğrencisini döve döve öldüren polislere "iyi hal indirimi" yapılması başlı başına bir skandaldır ve asla kabul edilemez. 
Gezi eylemleri sürecinde hayatını kaybeden bütün gençlerimizin katillerinin ve bütün sorumluların yargılanması talebimiz gibi, Ali İsmail Korkmaz`ın katillerinin peşini bırakmayacağımız da bilinmelidir.

 

Okunma 2197 defa