SALTANATLAR, SARAYLAR SİZİN İSE OKULLAR BİZİMDİR. Özel

Değerli Basın ve Kamuoyuna; 

 

Eğitim ve Sağlığı kendi siyasal ihtiyaçları doğrultusunda dizayn eden iktidar; tamamen hukuk, kanun, yasa tanımaz bir şekilde davranmaktadır. AKP 13 yıllık iktidarları döneminde işçilere, emekçilere ve yoksul halka zalimce davranmışladır. Davranmaya da devam etmektedirler. Muhalif tüm kesimleri ve siyasi partiler dahil olmak üzere itibarsızlaştırmak ve sindirmek adına; adli, idari soruşturmalar açılmış, gözaltılar yapılmış ve yıllarca bu ülkenin aydınlarını, yazarlarını, seçilmiş Belediye Başkanlarını, milletvekillerini tutuklamışlardır.

Yargı kararlarını tanımayan, ülkenin tüm olanaklarını kendi yandaşlarına peşkeş çeken AKP bu güne kadar yapmış olduğu tüm atamalarda; okullarda müdür, müdür yardımcıları dahil olmak üzere valiler ve kaymakamlarda aranan tek kriter deneyim, tecrübe, eğitim, liyakat değil siyasi kimlik olmuştur.  Bu nedenle ülke genelinde görev yapan mülki amirler; halkın çıkar ve menfaatlerini değil AKP’nin 7 Haziran 2015‘te yapılacak olan genel seçimlerde tekrar iktidar olması için; hak ve hukuk tanımadıklarını biliyoruz, görüyoruz, yaşıyoruz.

Değerli Basın Emekçileri;

 

29.04.2015 tarihinde TÜGVA Adana İl Temsilcisi Gürkan ÖZKAYA’nın Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğüne 5 Mayıs 2015 tarihinde saat 13:00’da Sarıçam ilçesine bağlı Evliya Çelebi Mesleki Endüstri Anadolu Lisesinin Çok Amaçlı salonunda yapacakları ‘Yeni Türkiye ve Başkanlık Sistemi’ konulu panel için Adana merkez ilçelerimizde bulunan idareci ve öğretmenlere duyurulmak üzere verilen dilekçeye İl Milli Eğitim Müdürü hızla Merkez İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine 30.04.2015 tarih ve 4556102 yazılarıyla; merkez İlçe Milli Eğitim Müdürleri ise 05.05.2015 tarihinde tüm okullara gönderdikleri yazılarla bu duyurunun idareci ve öğretmenlere yapılmasını istenmişlerdir.

 

TÜGVA bir sivil toplum örgütüdür. Elbette istediği siyasi partiyi destekleyebilir. İstediği paneli de yapabilir. Bizim itirazımız TÜGVA’nın paneline değildir. AKP’nin seçim bildirgesinde yer alan ‘Yeni Türkiye ve Başkanlık Sistemi’ konulu panele okullarımızın, idarecilerimizin, öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin üzerinden AKP’ye siyasi rant sağlamaya yönelik İl Milli Eğitim Müdürünün kendine görev çıkarmasınadır. Bu nedenle dün; Eğitim Sen, Türk Eğitim Sen ve Eğitim İş sendikaları olarakpanele katılarak ihtirazlarımızı dile getirdik.  

 

Adana İl Milli Eğitim Müdürüne soruyoruz.

 

·         Hangi yetkiye dayanarak bir siyasi partiye siyasi rant sağlamak için öğretmen ve idarecileri bu panele çağırdınız?

 

·         Ve yine hangi yetkiye dayanarak veli bilgisi ve izni olmadan ders saatleri içerisinde adı geçen okulun tüm öğrencilerini bu salona topladınız?

 

 

 

26 bin eğitim çalışanından sorumlu Milli Eğitim Müdürü önce Adana’yı eğitimde hak ettiği noktaya getirmek için çalışmaya ve yine tüm eğitim çalışanlarına karşı tarafsız ve adil olmaya davet ediyoruz. Çalışmalarımızı onurumuz ve ülkemiz için yapmalıyız. İnançlarımız ve değerlerimizden dolayı İntikam duygularıyla davranmak biz eğitimcilere yakışmaz.

 

AKP’yi uyarıyoruz! Lütfen elinizi okullarımızdan çekiniz. Saltanatınızda ve saraylarınızda gözümüz yok. Sofranıza da asla malzeme olmayacağız.

 

                                                                                

 

Eğitim Sen Adana Şube           T. Eğitim Sen Adana 1 Nolu Şube                 T. Eğitim Sen Adana 2 Nolu Şube

 

 Ahmet KARAGÖZ                   Selahattin DOLGUN                                        Kamil KÖSE               

 

 

 

Eğitim İş Adana Şube

 

http://www.egitimisafyon.org.tr/wp-content/uploads/2014/12/logo51.pnghttp://www.turkegitimsen.org.tr/lib_kurumsal/001.jpgReha ERTEKİN

 

Okunma 2264 defa Son Düzenlenme Çarşamba, 06 Mayıs 2015 14:14