“Çalışma Hakkımı/İşimi İstiyorum” şiarıyla İstanbul’dan Ankara’ya yürüyoruz! Özel

“Çalışma Hakkımı/İşimi İstiyorum” şiarıyla İstanbul’dan Ankara’ya yürüyoruz!
Değerli Basın emekçileri Demokratik kitle örgütlerimizin siyasi partilerimizin değerli temsilcileri ve 4 yıllardır KHK zulmüne OHAL zulmüne direnen KHK’lı yol arkadaşlarım sizleri KESK Adana şubeler platformu adına selamlıyor hoş geldiniz diyorum.
Konfederasyonumuz tarafından, OHAL KHK’leri ile yaşanan sorgusuz, sualsiz, hukuksuz ihraçlara dikkat çekerek, en başından beri bir OYALAMA aracı işlevi gören OHAL İnceleme Komisyonu’nun teşhirini, KHK ile ihraç edilen üyelerimizin 4 yıllık süreçte yaşadıkları sosyal/psikolojik sorunları merkezine alan bir çalışma yürütüleceği belirtilerek bu kapsamda 24-26 Mart 2021 Tarihlerinde; KESK YK üyeleri ve işkolları MYK’larının katılımıyla “Çalışma Hakkımı/İşimi İstiyorum” şiarıyla İstanbul’dan Ankara’ya yürüyüşümüz bugün İstanbul’dan başlamıştır.
Değerli Basın emekçileri ve değerli mücadele arkadaşlarım
Bu yürüyüşümüz; artık yeter haykırışıdır, yürüyüşümüz demokrasi ve adalet içindir, barışa dair umudu gerçeğe dönüştürmek eşitlik ve özgürlüğü sağlamak içindir. Bu yürüyüşümüz gerici kuşatmaya karşı laiklik ve aydınlık bir gelecek içindir, yürüyüşümüz çalışma hakkımız içindir.
KESK’li kamu emekçilerinin bu yürüyüşü, İstanbul sözleşmesi tek adamın kararıyla fesih edilemez hala yürürlüktedir. İstanbul sözleşmesinden vazgeçmiyoruz demek içindir. Satış sözleşmelerine karşı gerçek toplu sözleşme ve grev hakkımız içindir. Yürüyüşümüz hukuksuzca ihraç edilen KESK’lilerin, kamu emekçilerinin işe iade edilmesi OHAL komisyonunun lav edilmesi içindir. Bu yürüyüşümüz emeklilerimizin insanca yaşaya bileceği ekonomik, sosyal ve adil bir ortam içindir, bu yürüyüşümüz sermayenin pandemi koşullarında kod29 adı altında binlerce işçiyi işten atma ahlaksızlığına karşı kamu emekçilerinin ve işçilerin birlikte mücadele ve dayanışması içindir.
Değerli basın emekçileri
Bağlı tüm sendikalarımızın yürütme kurulu üyeleriyle birlikte KESK olarak tüm üyelerimiz haksızlığa uğrayan hukuksuzca ihraç edilen arkadaşlarımız, yokluğa sefalete mahkum edilen tüm kamu emekçileri için yürüyoruz.
Çocuklarına bir ekmek götürmek için inşaatlarda tehlikeli işlerde çalışırken iş cinayetine kurban verdiğimiz ihraç arkadaşlarımızı hatırlatmak için yürüyoruz. Bu vahşi ahlaksız vicdansız sömürü düzenine daha fazla dayanamayarak intihar eden emekçilerin vasiyetlerini yerine getirmek için KESK olarak yürüyoruz.
Yaşamlarını yitirdikten sonra AKP’ye bağlı OHAL komisyonu tarafından işlerine iade edilen onlarca KESK’li arkadaşımızın anılarına bağlılığımızı ifade etmek için yürüyoruz.
Anayasa mahkemesinde halklarında beraat kararı verilmesine rağmen halen bilinçli şekilde komisyonda dosyaları bekletilen bu ülkenin yüz akı yüz akımız barış akademisyenleri için yürüyoruz.
OHAL komisyonu başkanının kuruluş kanunumuzun gereği yargı kararları bizi bağlamaz yine KESK’lilere ilişkin dosyalarında bir şey yok yine de bekletiyoruz diyerek açıkça ayrımcılık ve hukuksuzluk yapıldığını itiraf etmesini teşhir etmek için yollara düştük yürüyoruz.
Anayasanın 49. Maddesiyle güvenceye alınan çalışma hakkımız, işimiz ve geleceğimiz için yürüyoruz. Yaşam hakkı ve eşitlik için yürüyoruz. Yürümeye devam edeceğiz.
Değerli Basın emekçileri
OHAL komisyonu denen oyalama ve onayla komisyonu süreci uzatmakla alenen ve bilerek suç işlemektedir. KESK’lilerin dosyalarını önemli bir kısmını sona bırakarak süreci işkenceye dönüştürüyor, ne kadar süründürürsek o kadar iyidir niyetiyle hareket etmektedir.
Bu iktidarın özelleştirme, güvencesizlik, performans, ayrımcılık ve gerici politikalar karşı geldiğimiz emekçilerin haklarını insanca yaşam koşullarını savunduğumuz için açıkça bizlerden hınç almaktadırlar.
Belli ki bizleri hala tanımıyorlar, Biz sadece KESK’lilerin değil kamu emekçilerinin gerçek temsilcileriyiz, Biz onurlu bir insan olarak yaşamın yolunun emek, demokrasi ve barış mücadelesinden geçtiğinin farkında olanlarız, biz hak verilmez alınır diyenlerden mücadele bayrağını devir alanlarız. Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiç birimiz şiarını yaşam felsefesi yapan KESK’lileriz.
Bir kez daha buradan sesleniyoruz biz çökmedik çökmeyeceğiz, biat etmedik etmeyeceğiz. Haklarımızdan yaşamlarımızdan vazgeçmeyeceğiz. Haksız ve hukuksuz şekilde elimizden alınan işimiz iade edilince faşist baskılar son buluncaya kadar mücadelemizin devam edeceğimizi belirtiyoruz.
Yürüyüşümüz, 26 Mart 2021 Cuma günü Aile, Çalışma ve sosyal Hizmetler Bakanlığı önünde yapılacak basın açıklaması ile sonlanacaktır.
KESK Adana Şubeler Platformu adına
Hüseyin KAYA
Eğitim Sen Adana Şube Başkanı
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Okunma 841 defa