'Öğretmenime dokunma' eylemine 301'den soruşturma Özel

'Öğretmenime dokunma' eylemine 301'den soruşturma

DİSK Çukurova Bölge Temsilcisi Yaşar Gündoğdu'ya 'Öğretmenime dokunma' eylemin katıldığı için 301'den soruşturma açılması Adana'da protesto edildi.

Adana’da eğitim emekçileri, DİSK Çukurova Bölge Temsilcisi Yaşar Gündoğdu hakkında 301’inci maddeden soruşturma açılmasını protesto etti. 

'Öğretmenime dokunma' eylemine 301'den soruşturma

Eğitim Sen Adana Şubesi, “Öğretmenime Dokunma” eylemine destek verdiği için hakkında soruşturma açılıp Adana Emniyet Müdürlüğü'nde ifade veren DİSK Çukurova Bölge Temsilcisi Yaşar Gündoğdu için Atatürk Parkı'nda açıklama yaptı. Eylemde konuşan Eğitim Sen Adana Şube Başkanı Ahmet Karagöz, 27 Eylül 2016’da “Öğretmenime Dokunma” eyleminde basın metni okuduğu için Gündoğdu hakkında 301’inci maddeden soruşturma açıldığını söyleyerek, kurumlarının itibarsızlaştırılmasına izin vermeyeceklerini kaydetti.

Karagöz, “DİSK Çukurova Bölge Başkanı Hüseyin Yaşar Gündoğdu elbette emekten ve hukuktan yana taraf olacaktır. Böylesi bir süreçte birlikte olmak, dayanışma içerisinde olmak örgütlü olmanın gereğidir. Bu tür uygulamalarla siyasal iktidar, emekçi ve işçi sınıfı arasındaki dayanışmayı hedef almıştır. Açılan davanın takipçisi olacağız” dedi. 

İçişleri Bakanlığı'nın 301’inci madde nedeniyle soruşturma izni vermediğini belirten Avukat Mustafa Çinkılıç, verilmeyen izne rağmen polis tarafından soruşturma açıldığını aktardı. Çinkılıç, davanın düşeceğini ve soruşturmanın amacının toplumu sindirmek olduğunu kaydetti.

Açıklama “Yaşasın sınıf dayanışması” sloganlarıyla son buldu. (DİHABER)

Okunma 1396 defa