Yargılanan emekçiler için eylem

Yargılanan emekçiler için eylem

Çalışma yaşamını düzenleyen Kanun Hükmünde Kararnameyi (KHK) protesto ettikleri için 20 emekçi hakkında açılan davayı protesto eden emek ve meslek örgütü üyeleri, AKP’nin baskı sistemine karşı çıkan herkesin baskı altına alınmak istendiğini belirtti.

ADANA – AKP Hükümeti’nin çalışma yaşamına dönük çıkarmış olduğu Kanun Hükmünde Kararname ülke genelinde emek örgütleri tarafından protesto edilmişti. Bu amaçla Adana’da 21 Aralık 2011 tarihinde düzenlenen greve katıldıkları ve “Bu iş yerinde grev var” pankartı astıkları gerekçesiyle 20 emekçi hakkında Adana 10. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından “Kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşleri düzenleme, yönetme, bunların hareketlerine katılma” iddiasıyla dava açıldı.

Davanın ilk duruşması Adana Adliyesi’nde bugün görülecek. Dava öncesi, SES Genel Başkanı Çetin Erdolu, Türk Tabipler Birliği Genel Başkanı Eriş Bilaloğlu, KESK Adana Şubeler Platformu ve Adana Tabip Odası üyeleri ile çok sayıda yurttaş İnönü Parkı’nda biraraya gelerek, Adliye binasına yürüdü. “Baskılar bizi yıldıramaz”, “Faşizme karşı omuz omuza” ve “Gözaltılar, tutuklamalar, baskılar bizi yıldıramaz” diye sloganların atıldığı eylemde konuşan SES Genel Başkanı Çetin Erdolu, AKP’nin baskı sistemine karşı çıkan herkesin baskı altına alınmak istendiğini ifade ederek, “AKP faşizmine” karşı mücadele edeceklerini söyledi. TTB Genel Başkanı Eriş Bilaloğlu ise, 21 Aralık eyleminin Türkiye’nin barış ve özgür olması için yapıldığını dile getirerek, “AKP’nin elinde iki silah var. Ellerinde gazları vardır. Onsuz yapamazlar. Bir de ellerinde soruşturma açmak vardır. Soruşturmalar bir yıldırma politikası ve bu soruşturmalar bizim için bir mücadele yerdir” dedi.

Adana 10. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek olan duruşmada yargılanan emekçilerin isimleri şunlar; Halil Kara, Nuh Demirpas, Resmiye Kaya, Kamuran Karaca, Güven Boğa, Utku Bekir Ersözlü, Osman Küçükosmanoğlu, İsmail Bulca, Yalçın Çiçek, Mehmet Akarsubaşı, Cumali Bolat, Bülent Kara, Mustafa Hotlar, Abdullah Yalçın, Yusuf Kösele, Sinan Tunç, Muzaffer Yüksel, Ahmet Karagöz, Faruk Onuk ve Orhan Alıcı.