KESK Adalet için alanlarda Özel

KESK Adalet İçin Yürüyor!
Konfederasyonumuz, bağlı işkolu sendikalarımızın MYK üyeleri ve Şubeler Platformlarımızla birlikte CHP’nin başlattığı ‘Adalet Yürüyüşü’ne 16. gününde, 30 Haziran Cuma günü (bugün) katıldık.

Görüntünün olası içeriği: 11 kişi, gülümseyen insanlar, ağaç, kalabalık, açık hava ve doğa

16’ncı gününde devam eden Adalet Yürüyüşü’ne katılan Eş Başkanımız Lami Özgen, “Yürüyüş aynı zamanda bu ülkenin işçilerinin, emekçilerinin, ezilenlerinin ve bütün halkın talebidir” dedi.

‘MÜCADELEMİZ SÜRECEK’

Yürüyüş esnasında konuşan Eş Başkanımız Lami Özgen, “Yürüyüş aynı zamanda bu ülkenin işçilerinin, emekçilerinin, ezilenlerinin ve bütün halkın talebidir. Kanun Hükmünde Kararnamelerle kamu emekçilerinin hukuksuz bir şekilde ihraç edilmesi adaletsizliğin ta kendisidir. Bu yüzden Adalet Yürüyüşü bu boyutuyla bütün kamu çalışanlarını ve bütün işçileri ilgilendiriyor. Şu an iş güvencesi tamamen ortadan kaldırılmış durumda. Keza bu hukuksuzluk yöntemlerle işçilerin kıdem tazminatı ortadan kaldırılıyor. Bu hukuksuzluklardan dolayı bizler Adalet Yürüyüşü’ne katıldık. Sadece bu yürüyüş güzergahı üzerinde değil KESK bileşenleri hem adalet talebiyle hem de bu yürüyüşe destek amaçlı mücadelesini devam ettirecek” dedi.

Görüntünün olası içeriği: 9 kişi, gülümseyen insanlar, açık hava

Adalet Yürüyüşü’nün gerçekleştiği tüm illerde şubeler Platformlarımızın da katıldığı yürüyüş boyunca “ihraç edilen, açığa alınan kamu emekçileri”nin ön plana çıkarıldığı ADALET talebi ile OHAL-KHK rejimi ile sendikal hak ve özgürlüklerimizi yok sayan, emek ve demokrasi mücadelemizi hedef alan baskılar ve hukuksuzluklar karşısında Konfederasyonumuz dayanışma ve ortak mücadele ile zulme, zorbalığa ve faşizme karşı; eşit, özgür, demokratik bir Türkiye mücadelesi vermeye devam edecek, herkes için adalet talebini yarın tüm illerde gerçekleşecek oturma eylemleri ile bir kez daha dile getirecektir!

 

Görüntünün olası içeriği: 11 kişi, gülümseyen insanlar, ağaç, kalabalık, açık hava ve doğa

Okunma 1426 defa