İstanbul’da Yaşanan Saldırıyı Lanetliyoruz! Özel

KESK, DİSK, TMMOB Adana İKK ve Adana Tabip Odası "İstanbul’da Yaşanan Saldırıyı Lanetliyoruz!" konulu basın açıklaması gerçekleştirdi, Açıklamaya CHP Adana Milletvekilleri İbrahim ÖZDİŞ ve Zülfikar İnönü Tümer, çok sayıda sivil toplum örgütü ve siyasi parti temsilcilerinin katılımıyla Eğitim Sen Adana Şubede gerçekleştirildi. Açıklamayı kurumlar adına KESK Adana Şubeler Platformu dönem sözcüsü, Eğitim Sen Adana Şube Başkanı Ahmet KARAGÖZ yapmıştır.

İstanbul’da Yaşanan Saldırıyı Lanetliyoruz!
KATLİAMLARA ALIŞMAYACAĞIZ


2017 yılının ilk saatlerinde İstanbul Beşiktaş'ta bir gece kulübünde yılbaşı eğlencesinin olduğu sırada; bu eğlence merkezine gelen kişi veya kişiler uzun namlulu silah ile vahşi ve acımasızca, sadece yılbaşını kutlamak üzere bir araya gelmiş masum insanların üzerine kurşun yağdırarak 39 insanımızı katletmiş 69 insanımızı ise yaralamıştır. DİSK, KESK, TMMOB ve Adana Tabip Odası olarak; yaşamını yitirenlere rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralılara ise acil şifalar dileyerek, bu terör saldırısını şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz.

Her terör saldırısından sonra sorumluluğunu ve görevini yerine getirme acizliği gösteren siyasal iktidar, ezberlenmiş, tekrardan ibaret söz ve söylemlerle yaşanan katliamları kınamanın ötesine geçemiyor. Her katliamdan sonra saldırıların profesyonel kişiler tarafından gerçekleştirildiği söylemleri, toplumu rahatlatan söylemler olmadığı gibi; güvenlik birimlerinin ve istihbarat teşkilatlarının yaşanabilecek her türlü girişime karşı yeteri kadar yetkin olmadığını da bu olaylar açıkça ortaya koymaktadır.

Bizler halk olarak ülkemizde huzur ve güvenin tesis edilmesini, Türkiye halklarının bir arada barış içerisinde yaşamasını arzu ve talep ediyoruz. Geride bıraktığımız 2016 yılının her günü Türkiye halkları açısından acının ve gözyaşının yumağı olmuştur. Türkiye halkları umut ve inatla, 2017 yılı için iyi dilek ve temennilerde bulunduğu yeni yılın ilk saatlerinde ülke barışına ve huzuruna sıkılan kurşunlarla yine yüreklerimiz dağlanmış, ocaklarımıza ise ateş düşmüştür.

“YURTTA BARIŞ, DÜNYADA BARIŞ” şiarıyla toplumsal gerilimleri, kutuplaştırmaları ve ötekileştirmeleri önleyecek barışçıl mesajlarla ülkemizin normalleşmeye ihtiyaç duyduğu bir süreci yaşıyoruz.
Laiklik ve seküler yaşam, Türkiye halkları için bir arada yaşamanın harcı ve aracıdır. Bundan dolayı Siyasal İktidar somut tedbir ve önlemler almalı ve hayata geçirmelidir. Toplumsal barış için siyasi kaygı ve beklentilerden uzak durulmalı, farklılıklarımız zenginliğimiz olarak görülmelidir. Siyasal iktidar bu zenginliğimizi koruyacak ve dayanışmayı gerçekleştirecek yeni stratejiler geliştirmek zorundadır.

Değerli Basın Emekçileri;
OHAL süresince gazetecilerden siyasetçilere binlerce insanı tutuklayan, ancak halk için hiçbir güvenlik önlemi almayanlar ve yine hiçbir şekilde siyasi sorumluluk almayan, “istifa” dendiğinde dalga geçercesine gülümseyerek karşılayanlar bu cinayetin siyasi sorumlularıdır. Onlar artık istifa etmelidir.
Bizlerse; eşitliğin, özgürlüğün, demokrasinin, barışın ve kardeşliğin egemen olduğu bir ülkeye olan inancımızı ne 2016’da kaybettik, ne 2017’de; ne de sonrasında kaybedeceğiz. Demokrasi için verilecek emeğimiz, uğruna direnilecek memleketimiz, faşizme ve diktatörlüğe teslim edilmeyecek düşlerimiz var!
Bizler, baskıya, savaşa, teröre karşı birlikte yaşama ve birlikte yaşatma mücadelesine, inadına devam edeceğiz.

Yaşanan bu büyük acıyı paylaşırken, bize dayatılan karanlığın karşısında eşitlik, özgürlük, barış ve demokrasiyi savunmaya, tüm farklılıklarımızla bir arada ortak bir geleceğe olan umudumuzu asla kaybetmeden mücadeleyi inatla sürdürmeye devam edeceğimizi tekrar ifade ediyor, tüm halkımıza bir kez daha başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz.02.01.2017

DİSK - KESK - TMMOB - ADANA TABİP ODASI
Kurumlar Adına
KESK Adana Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü
Ahmet KARAGÖZ
Eğitim Sen Adana Şube Başkanı

Okunma 1443 defa