AKP elini KESK'ten çek! Özel

Adana Alevi Platformu İhraç ve Açığa alınan KESK üyeleri için Atatürk parkında basın açıklaması gerçekleştir. Açıklamaya Çok sayıda demokratik kitle örgütü üye ve yöneticilerinin katılımıyla gerçekleştirilen basın açıklamasını Adana Pir sultan Abdal Kültür Derneği Başkanı Şükrü ŞAHİN yaptı.

Şahin; AKP iktidarının "Allah'ın lütfü" dediği darbe girişimi bahanesi ile halka karşı sürdürdüğü saldırılar hu kesmeden devam ediyor.
Son çıkarılan KHK ile platformumuz bileşenlerinden PSAKD ve AKD üyesi sayın Güven Boğa Seyhan Belediyesi Kültür ve Sosyal işler müdürlüğü görevini İcra ederken kamudan ihraç edilmiştir. Nedeni kendisine söylenmedi ama biz nedenini biliyoruz. Neydi Güven Boğa'nın ihraç nedeni;
Barış ve kardeşliği tüm Adana'ya yaymak İçin olanca gücü İle çalıştığı için tehlikeli işler yapıyordu.


Belediyenin kapısını halka açıp satranç turnuvalarından, konserlere, panellerden sinema gösterilerine kadar halkın aydınlanması için çabalıyordu bu nedenle de tehlikeliydi.
Güven Boğa Alevilerin hak alma mücadelesinde onların yanında olmak bir yana bizzat mücadelenin içinde olduğu için tehlikeliydi.
Kamudan ihraç edilen KESK'li tüm dostlarımızın ihraç edilme özellikleri aynıydı aslında. Muhaliftiler. Savaşı istemiyorlardı. Soyguna talana hayır diyorlardı. Tıpkı bir defa yetmeyip iki defa İhraç edilen PSAKD Adana Şubesi üyelerimizden Ali Rıdvanoğulları gibi, tıpkı üyemiz Ülkü Gülşen Hocamız gibi, tıpkı üyemiz aktivistimiz Güven Boğa gibi. Biz de muhalifiz ve de üyelerimize ve tüm KESK'Iİlere dönük bu hukuksuz saldırının durdurulmasını ve de haklarının iadesini istiyoruz.
Değerli dostlar; geçen hafta Adana Aladağ'da hep beraber bir AKP klasiğine daha tanık olduk. 11'! çocuk biri eğitmen 12 canımız devlet eli ile yerleştirildikleri cemaat yurdunda katledildiler. Devlete ait yurda yıkım kararı alan yetkililer nedense alternatif olarak sadece kamuoyunda Süleymancılar olarak bilinen cemaat yurdunu tercih etmişlerdi. Amaç çocuklara barınma yeri bulmak değil bu yoksul halk çocuklarını kendileri için devşirmekti. Bu çocukların katledilmeleri ile ilgili davayı da aynı Madımak Katliam Davasını takip ettiğimiz gibi, Maraş, Gazi davasını takip ettiğimiz gibi takip edeceğiz. Çünkü kapalı bir yerde yanmanın ve devlet erkini sadece alevlerin içinde görmenin ne olduğunu biz Aleviler çok iyi biliriz. İçeride çocukların, dışarıda ailelerin neler çektiklerini biz çok iyi biliriz. Bu nedenle yanlarında olacağız, mücadelemizi onlar için daha fazla yükselteceğiz.


Değerli dostlar; Valilik önünde yaşanan bombalı saldırıya dair de Adana Alevi Platformunun düşüncelerini beyan ederek açıklamamızı bitireceğiz. Adana Valilik binası önünde bomba yüklü bir araç patlatıldı 2 işçi hayatını kaybetti, onlarca insan yaralandı. Bu saldırıyı bir kez daha sizlerin önünde lanetliyor ve de hayatını kaybeden canlara Allah'tan rahmet yakınlarına başsağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz.
AKP elini KESK'ten çek...
Yakanlar aynı yakılanlar aynı...

ADANA ALEVİ PLATFORMU

Okunma 1608 defa