BİZ SUSARSAK ÇOCUKLARIMIZ ÖLÜR Özel

BİZ SUSARSAK ÇOCUKLARIMIZ ÖLÜR
Değerli Basın ve Kamuoyuna
"5661 sayılı yasa, 652 sayılı kanun hükmünde kararnameye göre tüzel kişiler ve şahıslar, ilkokul ve ortaokul seviyesinde yurt açamazlar." Denilmektedir. 
Yaşananlar bir kez daha siyasi iktidarın cemaat-tarikat ilişkilerini ortaya dökmüş, cemaat ve tarikatların eğitime müdahalesinin geldiği boyut ya taciz vb. skandallar ya da bu olayda olduğu gibi katliamlarla kamuoyunda yankısını bulmuştur.


29.11.2016 tarihinde saat:19.25 sularında ilimize bağlı Aladağ ilçesinde ortaöğretim kız öğrencilerinin bulunduğu Özel Aladağ Tahsil Çağındaki Talebelere Yardım Derneği Yurdunun zemin katında elektrik panosunda çıktığı iddia edilen yangında yaşları 11,12,13 olan 11 öğrenci ve 1 eğitmenin yaşamını yitirdiği, 22 öğrencinin ise yaralı olarak kurtarıldığı bilgi üzerine Eğitim Sen Adana Şube Başkanı Ahmet KARAGÖZ, Şube Örgütlenme Sekreteri Erdal KARABULUT, Şube Özlük ve Hukuk Sekreteri Mehmet AKARSUBAŞI, üyemiz Erdal UZELPASACI ve Evrensel Gazetesi Adana Muhabiri Volkan PEKAL’ın içinde olduğu bir komisyon ile öğrencilerimizin yaşamış olduğu vahşeti yerinde incelemek, yaşamını yitiren öğrencilerimizin aileleriyle dayanışmada bulunmak, yaralı öğrencilerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletmek ve kurumsal olarak üzerimize düşen görevi ifa etmek üzere olay yerine gitmek için yola çıktık.
İlk etapta, İmamoğlu Devlet Hastanesini ziyaret eden şube yürütme kurulu üyelerimiz, İmamoğlu Devlet Hastanesi acil servisteki nöbetçi hekimden aldığı bilgiler doğrultusunda olayın meydana geldiği Aladağ ilçesine hareket ettiler. Saat 02.00’de sularında Aladağ ilçesine varan yürütme kurulu üyelerimiz, olayın yaşanmış olduğu bölgeye girişin, kolluk kuvvetleri tarafından yasaklandığı ve vatandaşların ise kolluk kuvvetleri tarafından dağıtıldığını ve sadece ilçede basın emekçileri ve polislerin kaldığını gördüler.
Basın emekçilerinden, olay yerinde incelemede bulunmak üzere Başbakan yardımcısı Veysi KAYNAK, İçişleri Bakanı Süleyman SOYLU ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan KAYA’nın olay yerine gelerek incelemede bulunacağı bilgisi öğrenildi.
Aladağ’a vardıktan sonra, 11 Öğrenci ve 1 Eğitmenin yaşamını yitirdiği yurdu görmek ve incelemede bulunmak üzere hareket ettik. Ne olduğuna bir anlam vermediğimiz bir şekilde kolluk kuvvetleri herhangi bir uyarı ve bilgilendirme yapmadan her arkadaşımızın koluna bir polisin girmesiyle birlikte Aladağ İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürülerek gözaltına alınmıştır.
Bakanların olay yeri inceleme ziyareti ve ilçeden ayrılmalarından sonra saat:04.00 sularında ilçe emniyet müdürlüğünce yürütme kurulu üyelerimiz serbest bırakılmıştır.
Öğrencilerimizin alevler arasında can verdiği bir yerde bulunmak bizim için bir insanı görevdir. Bizler yıllardır parasız, ulaşılabilir, kamusal, bilimsel, laik ve anadilinde eğitimi savunurken cemaatlere yoksul aile çocuklarını kendi ideolojileri doğrultusunda yetiştirmesine göz yuman siyasal iktidarın kendisidir. Bu yaşanan katliamın sorumluları yargı önüne çıkarılmalı ve hesap sorulmalıdır.
Bir dizi ihmal ve sorumsuzluğun sonucunda 11 öğrenci ve 1 eğitmenin yaşamını yitirmiş ve 22 öğrenci yaralanmıştır. Teknik ekibin yaptığı incelemede 3. katta bulunan yangın merdiveninin kapısının kilitli olduğu ve ölen çocuklarımızın bu kapı arkasında alevlere yenik düşerek can verdiğini Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’de ifade etmiştir.
Yoksul ailelerin çocukları sosyal devlet ilkesi göz önünde bulundurulduğunda devlet denetiminde ve devletin eğitim kurumlarında her türlü eğitim talepleri karşılanmalıdır. Siyasal iktidara bir kez daha sesleniyoruz, çocuklarımızın tacize, tecavüze şiddete ve katliamlara karşı kalmasına sesiz kalmayacağız, çünkü biz sesiz kalırsak ölen çocuklarımız olur.

 

Bu üzücü olay bir kez daha görülmüştür ki, hükümetin yurt açığını gidermek, kamusal, parasız ve nitelikli barınma hakkı için politikalar üretmek yerine, cemaat ve özel yurtları teşvik etmesi yaşananların ardındaki siyasi tercihi ve dolaysıyla siyasilerin sorumluluğunu ortaya koymaktadır. 
Eğitim Sen olarak, böylesine acı bir olayla yaşamını yitiren öğrencilerin ailelerine bir kez daha başsağlığı diliyoruz. Bugüne kadar kamusal, parasız ve nitelikli yurtlar açmak yerine çocukları cemaat yurtlarına mahkum edenlerin ve yurtlarda gerekli denetimleri yapmayarak suç işleyenlerin, bu vahşette ihmali bulunan herkesin hesap vermesini istiyoruz.30.11.2016 
Şube Yürütme Kurulu Adına
Ahmet KARAGÖZ
Şube Başkanı

Okunma 1571 defa