Susmayacağız, Sinmeyeceğiz Geri Çekilmeyeceğiz! Özel

Susmayacağız, Sinmeyeceğiz Geri Çekilmeyeceğiz!
Değerli Yol ve Mücadele Arkadaşlarım; 
“Direnenler her zaman kazanmazlar ama kazananlar hep direnenler olmuştur.” Şiyarı ile sendikamıza ve üyelerimize yönelik baskılar son buluncaya kadar özellikle de haksız ve hukuksuzca ihraç edilen ve açığa alınan üyelerimiz görevlerine dönene kadar her gün saat 18.00 ile 19.00 arasında Atatürk parkında çeşitli etkinliklerle eylemlerimizi sürdüreceğiz. Bu süreçte birlikte olmak, dayanışma içerisinde olmak örgütlü olmanın gereğidir. Bugün açığa alınan arkadaşlarımızı yalnızlaştırmak, itibarsızlaştırılmak ve örgütlü bulundukları sendikalarda istifalara zorlanmaktadırlar. Bir yanda diplomatik, bir yandan da hukuksal mücadelemizi yükseltirken kapımız- kapınız çalmadan demokratik tepkilerimizi yükseltmek için her gün Atatürk parkında olmaya özen gösterelim diyoruz.


TÖS-TÖBDER geleneğinden gelen sendikamız 1960 darbesi, 1971 muhtırası ve 1980 darbesini yaşamış, 15 Temmuz darbe girişiminde sonra bugün yaşadıklarımızı; bayrağı devraldığımız ablalarımız, ağabeylerimiz yaşamıştır. Onlar bizlere onurlu bir gelecek bıraktılar. Bizlere düşen tek görev Eğitim Sen güneşini onurluca çocuklarımıza bırakmak olmalıdır.
• Çünkü EĞİTİM SEN; kamusal, parasız, demokratik, laik ve anadilinde eğitim hakkını savunuyor.
• Çünkü EĞİTİM SEN; iş ve ücret güvencesini asla pazarlık konusu yapmaz.
• Çünkü EĞİTİM SEN; çalışanların ekonomik ve demokratik hak mücadelesini barış mücadelesi ile birleştirmek istiyor.
• Çünkü EĞİTİM SEN; toplumsal muhalefeti örgütlerken, birlikte bir arada yaşamayı savunmaktadır.
• Çünkü EĞİTİM SEN; savaşa değil, emekçiye, eğitime, sağlığa bütçe diyen bir emek örgütüdür.


DEĞERLİ BASIN EMEKÇİLERİ;
14 yıllık iktidarı ile İç ve dış politikada çıkmaza giren AKP hükümeti ülkede yaşanan bu olayların sorumlusu değilmiş gibi davranması Havuz Medyası tarafından desteklenirken Avrupa Medyası tarafından magazin konusu olduğunu biliyoruz. Diz çökmedikleri ve biat etmedikleri için açığa alınan ve ihraç edilen sendikamız üyelerinin büyük direnişleriyle ilgili tek söz, tek satır yazıya yer vermeyenler siyasal iktidara yalakalık yapma konusunda büyük bir yarış içerisinde olduklarına tanıklık ediyoruz. Milyonlar direnirken, penguen belgesellerini gösterenlerin emekçilerden yana tutum almalarını elbette beklemiyoruz. Ancak hukukun bir gün herkese lazım olacağını hatırlatmak isteriz. 


DEĞERLİ YOL VE MÜCADELE ARKADAŞLARIM;
15 Temmuz Darbe Girişimini Allah’ın lütfü olarak görenlerin açığa aldıkları ve ihraç ettikleri kadrolu öğretmenlerin yerine güvencesiz ve sözleşmeli öğretmen atamak için AKP’nin Milli Eğitimdeki militan kadroları mülakatlarla biat edecek, diz çökecek eğitim köleleri belirlemeye çalışılıyor. Bu durumu kınıyor ve protesto ediyoruz. Bu saldırıları görmezden gelen ve nicel büyüklükleriyle övünen sendikaların üyelerine karşı ihanet içerisinde olduklarını açıkça kamuoyuna deklere ediyoruz.
15 Temmuz darbe girişiminin asıl sorumluları; düne kadar çalıp çırpanlardır. Devletin her türlü imkân ve olanaklarını kendi siyasal istikballeri için kullananlardır. Ancak bugüne kadar tüm yapılan işgüzarlıkların bedeli başta öğretmenler olmak üzere tüm emekçilere fatura edilmiştir. Gerçeklerin gizlendiği, hukukun katledildiği tüm çıplaklığıyla ortadayken hala sessiz kalanlar ülkesine ve çocuklarına karşı bir utancı yaşayacaklarını düşünüyoruz.
Ülkemizde bir siyasi kaosun yaşandığı bu dönemde, eğitimin genel dokusuyla oynayan AKP’ye Aristoteles’in “Eğitim, refah anında bir süs, felaket sırasında bir sığınaktır.” Sözüyle uyarmak isteriz. Taleplerimiz karşılanana kadar, herkesi AKP karanlığına karşı bu mücadeleye omuz vermeye çağırıyoruz.

Bizleri yalnız bırakmayan siyasi partilerimize, emek ve meslek örgütlerine, inanç örgütlerine, sendikalarımıza ve katılımcı tüm yol ve mücadele arkadaşlarımıza KESK Adana şubeler platformu adına teşekkür eder, KESK’li tüm arkadaşlarımız görevlerine dönünceye kadar eylem ve etkinliklerimiz artarak devam edecektir.

KESK Adana Şubeler Platformu Adına
Ahmet KARAGÖZ
Eğitim Sen Adana Şube Başkanı

 

 

Okunma 1590 defa